Nodibināta Pašnodarbināto mūziķu biedrība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
#PALIECMĀJĀS! Grupas "Indygo" koncerts TVNET tiešraide un aizkulises (Skaņu pults)
#PALIECMĀJĀS! Grupas "Indygo" koncerts TVNET tiešraide un aizkulises (Skaņu pults) Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pandēmijas dēļ radītā dīkstāve un plašie ierobežojumi būtiski ietekmējuši mūzikas un izklaides industriju. Lai skaļāk pieteiktu šo problēmu un palīdzētu novērst trūkumus, kas skar pašnodarbināto mūziķu tiesības un pienākumus, nodokļus un sociālās garantijas, nule dibināta “Pašnodarbināto mūziķu biedrība”.

Biedrības dibināšanas iniciatori ir Latvijā pazīstami mūziķi – Aivars Hermanis, Guntars Račs, Jānis Lūsēns, Mārcis Auziņš, Raimonds Macats u.c.

Viens no biedrības pārstāvjiem, mūziķis un dzejnieks Guntars Račs LTV raidījumā "Rīta Panorāma" uzsvēra, ka arī šobrīd situācija nozarē neesot mainījusies.

"Situācija īpaši nav mainījusies un arī tik ātri nemainīsies. Tas ir arī tas vēstījums, ko es gribētu teikt visiem saviem amata brāļiem, kas vēl cer, ka tuvākajā laikā varētu atsākt koncertēt, – nebūsim naivi, tas nenotiks tik ātri. Esiet gatavi ilgstošai dīkstāvei un meklējiet iespējas iztikt arī kaut kā citādi," tā Račs. 

Biedrības pirmais uzdevums ir apzināt līdzīgi domājošos un iegūt vismaz piecdesmit biedrus, kas nodrošinās, ka tā var pretendēt uz radošās biedrības statusu, stāstīja Račs. Tikmēr pats galvenais biedrības uzdevums ir "reāli strādāt ar atbildīgajām institūcijām, lai mēs varam pastāstīt, ko varam darīt, kā mēs varam darīt un kā varam jau domāt par to, kā mēs koncertēsim pēc gada, jo nebūs tā, kā ir šobrīd, – mums paliks ierobežojumi koncertos ļoti ilgstoši, es domāju, gadu, varbūt pat ilgāk. Nebūs tā, ka pēc pusgada mēs koncertēsim divtūkstošvietīgā zālē."

Noskaties interviju ar G. Raču "Rīta Panorāmā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu