Ceļa pārbūves darbu dēļ autobuss no Jelgavas uz Rīgu brauc pat 30 minūtes ilgāk

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Pasažieru autobuss.
Pasažieru autobuss. Foto: LETA

Jelgavas šosejas pārbūves darbu dēļ autobuss no Jelgavas uz Rīgu brauc pat 30 minūtes ilgāk, liecina Jelgavas pašvaldības publiskotā informācija.

Pašlaik uz Jelgava šosejas posmā no tilta pār Misu līdz Jaunolainei notiek ceļa pārbūve- satiksme abos virzienos tiek organizēta pa vienu brauktuvi, kā arī šajā posmā atļautais braukšanas ātrums ir līdz 70 kilometriem stundā. SIA "Jelgavas autobusu parks" (JAP) informē, ka remontdarbu laikā darbdienu rīta un vakara stundās pasažieriem jārēķinās ar autobusa kavēšanos.

"Lielākās problēmas novērojām pirmajās divās dienās, kopš tika mainīta satiksmes organizācija, un autovadītāji pielāgojās jaunajai situācijai. Ierasti mūsu autobuss uz Rīgu vai atpakaļ brauc 55 minūtes, bet pagājušajā trešdienā un ceturtdienā bija atsevišķi reisi, kas Rīgas autoostā ieradās pēc pusotras vai pat divām stundām. Šonedēļ jau situācija ir uzlabojusies," skaidroja JAP valdes loceklis Gints Burks. 

Pasažieriem jārēķinās, ka tiem reisiem, kas izbrauc pirms plkst.7 līdz 8 un pēcpusdienā pēc plkst.16, ceļā pavadītais laiks var būt ilgāks līdz pat 30 minūtēm. Pārējā dienas laikā autobusi praktiski iekļaujas grafikā, kavējas tikai atsevišķi reisi.

"Šosejas remonta ietekmi uz mūsu darbu pilnīgāk varēsim izvērtēt tad, kad būs pagājusi viena pilna darba nedēļa," komentēja Burks.

Jau ziņots, ka ir sākušies pārbūves darbi uz Jelgavas šosejas (A8) kreisās brauktuves desmit kilometru garā posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu, tāpēc no aprīļa beigām satiksme abos virzienos notiek pa vienu brauktuvi, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Šosejas pārbūves darbi notiks no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu jeb no šosejas 19,2.kilometra līdz 29,95.kilometram.

Būvdarbi paredz brauktuves seguma reciklēšanu un iestrādāšanu jaunajos ceļa pamatos, pievienojot papildu akmens šķembas. Pamatus pārklās ar trim kārtām asfalta. Pārbūvēs tiltu pār Misu un atjaunos sabiedriskā transporta pieturvietas.

Būvdarbus veic AS "A.C.B." par līgumcenu 10,16 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli, ko finansē no valsts budžeta. Darbus plānots pabeigt nākamgad.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu