Covid-19: Krievijā trešais gadījums, kad neskaidros apstākļos pa logu izkrīt ārsts (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Logs. Ilustratīvs attēls
Logs. Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Krievijā pēdējo nedēļu laikā fiksēts jau trešais gadījums, kad ārsts Covid-19 epidēmijas laikā mīklainos apstākļos izkritis pa logu, ziņo RFE/RL. 

2.maijā Voroņežas apgabalā pa slimnīcas logu izkritis ārsts Aleksandrs Šulepovs, kurš iepriekš sūdzējās, ka slimnīca Voroņežas apgabala pilsētā Novaja Usmanā spiež ārstus strādāt pat tad, ja viņiem pašiem Covid-19 tests bijis pozitīvs. 

Šulepovs izkritis pa slimnīcas otrā stāva logu. Kritiena rezultātā viņš guvis galvaskausa lūzumu un šobrīd ārstējas slimnīcā. 

Šulepovs jau 22.aprīlī tika ievietots slimnīcā saistībā ar inficēšanos ar Covid-19. Pēdējais viņam veiktais Covid-19 tests bijis negatīvs, un viņu bija paredzēts izrakstīt no slimnīcas. 

Dienā, kad viņš tika ievietots slimnīcā, Šulepovs kopā ar savu kolēģi Aleksandu Kosjakinu sociālajos tīklos publiskoja video, kurā viņi apgalvoja, ka slimnīcas vadība spiež strādāt pat tos ārstus, kuri paši ir inficējušies ar jauno koronavīrusu.

Vēlāk gan viņš savu sākotnējo paziņojumu atsauca, uzsverot, ka to izteicis sakāpinātu emociju stāvoklī. 

Šulepovs ir jau trešais ārsts Krievijā, kurš pēdējo nedēļu laikā noslēpumainos apstākļos izkritis pa logu. 

1.maijā Krasnojarskā mira ārste Jeļena Ņepomņaščaja, kura pirms nedēļas bija izkritusi pa Krasnojarskas kara veterānu slimnīcas piektā stāva logu. 

Kā vēstīja Krievijas mediji, Ņepomņaščaja pa sava kabineta logu esot izkritusi pēc tam, kad viņa piedalījusies videokonferencē ar reģionālajām amatpersonām saistībā ar ierosinājumu pārveidot vienu no kara veterānu slimnīcas ēkām par Covid-19 slimnieku ārstēšanas centru. 

Ņepomņaščaja neesot atbalstījusi šādu ierosinājumu. 

Savukārt 24.aprīlī pa logu no slimnīcas Maskavā izkrita  Natālija Ļebedeva, kura strādāja par ārsti Maskavas apgabala pilsētā Zvjoznajā. 

Ārste slimnīcā Maskavā ārstējās no Covid-19. Slimnīcas pārstāvji viņas nāvi nodēvēja par negadījumu. Savukārt ārstes kolēģi izteica pieņēmumu, ka viņa varētu būt izdarījusi pašnāvību. 

Krievijā ar Covid-19 līdz šim inficējušies 155 370 cilvēki, no kuriem 1451 miris. 

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu