Žagars par atlaižamajiem aktieriem: "Esam procesā par vienošanos"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dailes teātra vadība mēģina panākt vienošanos ar diviem aktieriem par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu, pavēstīja teātra direktors Juris Žagars.

Aprīļa beigās Žagars apstiprināja, ka teātrī notiek izmaiņas štatā un notiek pārrunas ar četriem aktieriem par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu.

"Patlaban nav papildu informācijas par diviem aktieriem, kam piedāvāts vienoties par darba attiecību pārtraukšanu un kam nav atvērtas slimības lapas. Esam procesā par vienošanos vai, ja nevarēsim vienoties, par štata vietu samazinājumu," skaidroja Žagars.

Dailes teātris bija sācis sarunas par iespējamu darba attiecību sākšanu ar Valmieras drāmas teātra aktieriem Imantu Stradu un Elīnu Vāni. Šobrīd arī šis jautājums ir procesā, sacīja Žagars, norādot, ka pastāv cerība līdz maija beigām darba attiecības noformēt arī rakstiski.

"Uzaicinātie aktieri aizņems divas pozīcijas aktieru štatā, kas atbrīvojās, man aizejot no aktieru štata un beidzoties terminētajam darba līgumam ar aktieri Ediju Zalaku," teica teātra direktors.

Žagars uzsvēra, ka abi procesi, proti, vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu ar četriem aktieriem un divu jaunu aktieru pieņemšanu darbā, nav savstarpēji saistīti.

Kā vēstīts, aprīlī Dailes teātris sāka sarunas par iespējamu darba attiecību sākšanu ar Valmieras drāmas teātra aktieriem Stradu un Vāni, lai gan paralēli tam tika vērtēta iespēja par atsevišķu teātra aktieru atlaišanu.

Elīna Vāne, Imants Strads un Ieva Puķe
Elīna Vāne, Imants Strads un Ieva Puķe Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aicināts atbildēt uz jautājumu, vai patiesībai atbilst izskanējusī neoficiālā informācija, ka Dailes teātris no četrdesmit aktieriem atlaidis četrus, proti, aktrises Aiju Dzērvi un Sarmīti Rubuli, kā arī aktierus Kasparu Zāli un Mārtiņu Poču, direktors norādīja, ka viņš var tikai apstiprināt, ka notiek izmaiņas teātra štatā.

Savukārt teātra mākslinieciskais direktors un režisors Viesturs Kairišs iepriekš sacīja, ka teātrī ienāk jauna vadība un tas nes līdzi arī minimālas izmaiņas personāla sastāvā.

"Cilvēciski tie nav vienkārši lēmumi un situācija nav vienkārša. Pie jebkuras jaunas vadības notiek zināma kustība aktieru ansamblī, kas nozīmē, ka teātris ir dzīvs organisms," norādīja Kairišs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu