Krīzes dēļ investīcijas Operas un baleta namā pagaidām atliktas (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālās operas un baleta nams
Latvijas Nacionālās operas un baleta nams Foto: Ieva Lūka/LETA

Saistība ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 radīto ārkārtējo situāciju investīcijas Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) namā patlaban ir atliktas, informēja Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Lita Kokale, atsaucoties uz LNOB valdes locekļa Sanda Voldiņa sniegto informāciju.

LETA jau vēstīja, ka šogad bija plānots sākt ugunsdrošības sistēmas sakārtošanu LNOB. Plānotie darbi paredzēja zibensnovedēja, sūkņu vadības automātikas un ugunsdrošības automātiskās sistēmas izbūvi. Darbiem bija jau izstrādāti projekti.

Voldiņš uzsvēra, ka ārkārtējā situācija būtiski un tieši ietekmē LNOB ieņēmumu plānu. Patlaban investīcijas Operas namā ir atliktas un tiek veikti vien ar darba drošību saistīti neatliekami ieguldījumi, piemēram, skatuves trošu nomaiņa, atsevišķu ūdensapgādes sistēmas posmu nomaiņa un citi darbi.

"Ugunsdrošības sistēmu pilnveides tehnisko projektu LNOB ir izstrādājusi, turpinās darbs pie projektā paredzētā aprīkojuma izmaksām nolūkā tās samazināt,"

skaidroja Voldiņš.

Atgādinām, ka LNOB veic arī ilgtermiņa investīciju plāna izstrādi, meklējot finansējuma avotu katrai konkrētajai vajadzībai.

LNOB valdes loceklis skaidroja, ka šobrīd investīcija plāna termiņus nav iespējams precīzi prognozēt, ņemot vērā, ka nav zināms publisko pasākumu ierobežojuma termiņš, kas ietekmē LNOB finansiālo situāciju un naudas plūsmu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu