Satiksmes ministrs ierosinājis pārbaudi par valsts iestāžu rīcību "UAVFactory" drona meklēšanā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Foto: Evija Trifanova/LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) ir ierosinājis pārbaudi par valsts iestāžu un amatpersonu rīcību SIA "UAVFactory" drona "pazušanas un meklēšanā sakarā", šovakar sociālajos tīklos paziņojis ministrs.

Ministrs konkrētas vērtējamās iestādes nav minējis.

Jau ziņots, ka, "noklīdušajam" SIA "UAVFactory" dronam beidzoties degvielai, ir atcelti gaisa telpas ierobežojumi, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) Ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītājs Aivis Vincevs.

Viņš stāstīja, ka pazudušajam dronam degvielas pietika lidojumam līdz šodienas plkst.19.10, tāpēc šobrīd drona aktīva meklēšana ir pārtraukta.

Pazudušais bezpilota lidaparāts pieder SIA "UAVFactory", un sakari ar to tika zaudēti pagājušajā sestdienā testa lidojuma laikā. Uzņēmuma pārstāvis Jevgenijs Šiļņikovs apstiprināja, ka gaisa kuģis var lidot līdz 90 stundām, kā arī piebilda, ka tā planēšana orbītā ir atkarīga no vēja. 

"UAVFactory" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Konstantīns Popiks TV3 atklāja, ka konkrētais drons tika testēts nolūkā pārbaudīt tā lidošanas ilguma spējas, kas varētu pārsniegt līdzšinējo pasaules rekordu.

Viņš pastāstīja, ka "noklīdušais" drons ir aprīkots ar drošības sistēmu, kas lidaparātu automātiski nosēdina pirms degvielas izbeigšanās.

Iedzīvotāji, kuri pamana 5,5 metrus plato un 3,5 metrus garo bezpilota lidaparātu, tiek lūgti nekavējoties sazināties ar Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru pa tālruni 29 337 238 vai 65 703 988.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu