Līdz šim kopumā 5785 iedzīvotājiem izmaksātas piemaksas pie dīkstāves pabalsta par apgādībā esošu bērnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) līdz šim 5785 iedzīvotājiem izmaksājusi piemaksas pie dīkstāves pabalsta par apgādībā esošu bērnu, pavēstīja VSAA pārstāve Iveta Daine.

Kā ziņots, jaunā kārtība paredz, ka gadījumos, kad valsts piešķirtais dīkstāves pabalsts ir zemāks par 180 eiro, VSAA piemaksā radušos starpību. Savukārt personām, kurām Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir piešķīris dīkstāves pabalstu un kurām VID reģistrēti apgādībā esoši bērni vecumā līdz 24 gadiem, izmaksā piemaksu pie dīkstāves pabalsta 50 eiro apmērā mēnesī par katru apgādībā esošu bērnu.

Piemaksu VSAA piešķir bez personas iesnieguma, pamatojoties uz informāciju, ko saņem no VID par izmaksātajiem dīkstāves pabalstiem, un ņemot vērā pabalsta saņēmēja tiesības šajā periodā izmantot iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu par apgādībā esošu bērnu.

Piemaksu pie dīkstāves pabalsta VSAA pārskaita uz saņēmēja kontu, kurā VID pārskaitījis dīkstāves pabalstu. Savukārt piemaksas apmēru VSAA nosaka proporcionāli dienu skaitam, par kurām ir tiesības saņemt piemaksu.

Kā ziņots, atsaucoties uz Labklājības ministrijas statistikas datiem, dīkstāves pabalsta zemāko slieksni - 180 eiro mēnesī - nesasniedz 43% pabalsta saņēmēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu