Saeimas komisija turpina noraidīt rosinājumus par novadu saglabāšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viktors Valainis
Viktors Valainis Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija šodien līdzīgi kā otrdienas sēdē noraidīja vairākus priekšlikumus par esošo novadu saglabāšanu vai arī novados iekļaujamo teritoriju apmēru.

Kopumā tika noraidīti vairāk nekā 30 iesniegtie priekšlikumi par Latvijas pašvaldību karti pēc ATR veikšanas 2021.gada vidū.

Šodien tika noraidīti deputātu Evijas Papules (S) un Viktora Valaiņa (ZZS) priekšlikumi par Skultes pagasta iekļaušanu jaunveidojamā Limbažu novadā. Līdz ar to saglabāts iepriekš atbalstītais redzējums par Skultes pagasta iekļaušanos topošajā Saulkrastu novadā.

Tāpat netika atbalstīti deputātu Valaiņa un Ērika Pucena (KPV LV) rosinājumi par Aizputes novada saglabāšanu un Pucena priekšlikums par Alsungas novadu jeb suitu novadu, ko veidotu Alsungas, Gudenieku un Jūrkalnes pagasti.

Komisija noraidīja arī Valaiņa priekšlikumus par Jaunjelgavas novada, Iecavas novada un Viļakas novada izveidošanu. Komisija jau iepriekš bija noraidījusi arī deputāta Alda Adamoviča (JV) rosinājumu par Viļakas novada izveidošanu.

Tika noraidīts arī priekšlikums par Grobiņas noteikšanu par topošā Lejaskurzemes novada administratīvo centru.

Kā ziņots, ATR reforma paredz 42 pašvaldību izveidošanu pašreizējo 119 pašvaldību vietā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu