Deputāti rosina NAP2027 papildināt atbilstoši ārkārtējai situācijai un jāvirza apstiprināšanai Saeimā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas sēde.
Saeimas sēde. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija aicina papildināt Nacionālo attīstības plānu 2021.-2027.gadam (NAP2027) atbilstoši ārkārtējai situācijai un virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, lai nerastos ilgstošs Eiropas fondu investīciju pārtraukums, komisija aicina NAP2027 raiti virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Taču, ņemot vērā Covid-19 krīzes radītos izaicinājumus, plānam nepieciešami būtiski papildinājumi, un komisija lēmusi sākt darbu pie Saeimas lēmuma projekta NAP2027 papildināšanai.

"Skaidrs, ka pēc Covid-19 krīzes Nacionālajā attīstības plānā ir nepieciešamas korekcijas, īpaši veselības aprūpes jomā. No tā, cik ātri Nacionālais attīstības plāns tiks apstiprināts, atkarīgs arī, cik ātri varēsim piekļūt Eiropas fondu finansējumam," pēc sēdes uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis (S).

Komisijas sēdē Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa akcentēja, ka Covid-19 krīzes ietekmē varētu būt nepieciešams pārvērtēt piemēram, veselības, pētniecības, sociālajā un tautsaimniecības jomā noteiktās prioritātes NAP2027. Siliņa un klātesošie ministriju pārstāvji pauda atbalstu pēc iespējas raitākai dokumenta virzībai Saeimā, lai varētu sākt plānveidīgi pildīt NAP2027 iekļautos uzdevumus. Tāpat klātesošie atzīmēja, ka ministrijas ir sākušas darbu pie pamatnostādnēm, par pamatu ņemot NAP2027.

Komisijas deputāti sprieda par iespējamiem risinājumiem NAP2027 turpmākajai virzībai, izskatot iespēju virzīt Saeimā pirms Covid-19 krīzes sagatavoto NAP2027 projektu, atgriezt plānu izskatīšanai un pilnveidošanai Ministru kabinetam vai turpināt darbu pie nepieciešamajām izmaiņām komisijā.

Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti lēma sagatavot lēmuma projektu, lai sabalansētu NAP2027 izvirzītos mērķus ar ārkārtējās situācijas radītajām izmaiņām.

Komisija plāno sākt darbu pie lēmuma projekta nākamajā sēdē trešdien, 13.maijā, un iecerēts, ka NAP2027 kopā ar sagatavoto lēmuma projektu apstiprināšanai Saeimā varētu tikt nodots parlamenta pavasara sesijas noslēgumā, informēja Dombrovskis.

Nacionālais attīstības plāns ir galvenais vidēja termiņa plānošanas dokuments, kurā noteikti valsts attīstības mērķi, prioritātes un rīcības virzieni katrā no tām, kā arī sasniedzamie rezultāti un atbildīgās institūcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu