Serbija atceļ Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo stāvokli un komandanta stundu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA

Serbijas parlaments trešdien nolēma atcelt ārkārtējo stāvokli un komandanta stundu, kas marta vidū tika ieviesti jaunā koronavīrusa izplatības ierobežošanai.

Serbijas premjerministre Ana Brnabiča paziņoja parlamenta deputātiem, ka valsts atbilst visiem nosacījumiem, kurus Pasaules Veselības organizācija (PVO) noteikusi šo ierobežojumu mīkstināšanai.

"Vairāk nekā nedēļu mazāk nekā 5% no Serbijā testētajiem ir bijuši inficēti ar koronavīrusu, un tas ir vissvarīgākais nosacījums ārkārtējā stāvokļa atcelšanai," sacīja premjere.

 Pēc ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas varas iestādes bija noteikušas komandanta stundu no plkst.18 (plkst.19 pēc Latvijas laika) līdz plkst.5 (plkst.6 pēc Latvijas laika), kā arī vairākas komandanta stundas nedēļas nogalēs no ceturtdienas vakara līdz pirmdienas rītam.

Cilvēkiem, kas ir vecāki par 65 gadiem, no aprīļa vidus uz mēnesi bija aizliegts iziet no mājām, izņemot vienu stundu ilgu pastaigu dienā.

Serbijā līdz šim ir apstiprināti gandrīz 10 000 Covid-19 gadījumu, tai skaitā vairāk nekā 200 ar to saistīti nāves gadījumi.

Jaunu gadījumu skaits pēdējās dienās ir samazinājies.

Serbija šonedēļ mīkstināja dažus ierobežojumus, ļaujot atkal atvērt restorānus un kafejnīcas, kā arī atsākot sabiedriskā transporta kustību.

Prezidents Aleksandars Vučičs pirmdien paziņoja, ka parlamenta un pašvaldību vēlēšanas tiks rīkotas 21.jūnijā. Tās sākotnēji bija paredzētas 26.aprīlī, bet tika atliktas pēc ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu