Ukrainā atrasts pavisam svaigs "jaunais" Moskvičs (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas pilsētā Nikopolē, apmēram 600 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Kijevas, atrasts kārtējais automobilis, kas kā laika kapsula gandrīz neskarts pārdzīvojis gadu desmitus. Tas ir 1990.gada AZLK-2141 S ar nieka 1996 kilometru nobraukumu.

Nevar apgalvot, ka AZLK-2141 varētu kļūt par kulta auto vai būt kāda cilvēka sapņu mašīna, taču neapstrīdams ir fakts, ka šāda braucamā saglabāšana līdz mūsdienām ir ievērības cienīga ziņa. Vēl jo vairāk tādēļ, ka mašīnas salons aizvien ir ietīts rūpnīcas iepakojumā un arī ārēji hečbeks ir nevainojamā kārtībā.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kā jūtūberim Roma Uracco pastāstījuši līdzšinējie mašīnas īpašnieki, Moskvičs no Maskavas ieradies 1990.gadā, taču kopš tā laika faktiski nav lietots. Moskvičam pat ir saglabājušies padomju ēras tranzīta numuri.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Līdz 2014.gadam automobilis atradies sausā un siltā garāžā, tāpēc nav arī rūsēšanas pazīmju, kas citiem Moskvičiem bija "obligātas".

Ķiršu sarkanais auto spīd un laistās kā jauns, savukārt brūnganos toņos ieturētais salons aizvien ir svaigs bez nolietojuma pazīmēm. Tai skaitā tāpēc, ka sēdekļi aizvien ir iesaiņoti plēvēs.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

AZLK-2141 motora pārsegā atrodas dzinējs ar 71 zirgspēku, kuru pat pēc tik ilgas stāvēšanas izdevās iedarbināt ar pirmo mēģinājumu. Vienīgie darbiņi, kas bija jāveic motortelpā, bija eļļas un filtru maiņa, kā arī jauna akumulatora uzstādīšana. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mašīnas cimdu nodalījumā tikmēr glabājusies lietošanas instrukcija un citi dokumenti, kā arī aizzīmogota bundžiņa ar oriģinālo virsbūves krāsu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu