Par dīkstāves perioda beigu termiņu noteikts 30. jūnijs (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Par dīkstāves perioda beigu termiņu noteikts 30.jūnijs, ceturtdien lēma valdība, atbalstot Kultūras ministrijas (KM) ierosinājumu.

KM uzsvēra, ka Ministru kabineta noteikumi par dīkstāves pabalstu Covid-19 izplatības ietekmētām pašnodarbinātām personām nosaka, ka dīkstāves periods ir no 14.marta uz noteiktu laiku, bet ne ilgāk, kā ir spēkā valdības lēmums par ārkārtējo situāciju.

Dīkstāves pabalsta mehānisms ir īstermiņa risinājums pašnodarbināto personu ienākumu un iztikas līdzekļu zuduma kompensēšanai, kuras ārkārtējās situācijas dēļ nevar gūt ieņēmumus no saimnieciskās darbības. Ņemot vērā, ka valstī esošā epidemioloģiskā situācija neļauj noteikt precīzu termiņu, līdz kuram valstī būs nepieciešams turpināt ārkārtējo situāciju, KM rosināja noteikt 30.jūniju par dīkstāves perioda beigu termiņu.

Līdz ar grozījumiem Ministru kabineta noteikumos par dīkstāves pabalstu pašnodarbinātām personām, kuras skārusi Covid-19 izplatība, valdība precizējusi dīkstāves perioda ilgumu, lai novērstu pašnodarbinātām personām pilnīgu ienākumu un iztikas līdzekļu zaudējumu.

LETA jau vēstīja, ka līdz trešdienas pēcpusdienai Valsts ieņēmumu dienests (VID) izmaksājis dīkstāves pabalstus 10 630 123 eiro apmērā. VID dīkstāves pabalstus izmaksājis 5479 darba devēju 31 488 darbiniekiem, kā arī 2068 pašnodarbinātām personām.

Pabalsti 10 011 593 eiro apmērā izmaksāti kopumā 31 488 darbiniekiem pēc 5479 uzņēmumu iesniegumiem. Savukārt pēc 2068 pašnodarbināto personu iesniegumiem izmaksāti pabalsti kopumā 618 530 eiro apmērā.

VID pieprasīto dīkstāves pabalstu izmaksā piecu darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas, pārskaitot pabalstu uz iesniegumā norādīto darbinieka kontu.

Kopumā Covid-19 radīto negatīvo seku mazināšanai valsts līdz šim lēmusi atvēlēt ap četriem miljardiem eiro.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu