Tas bija vareni. Atskaties uz pirmo virtuālo tautastērpu gājienu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai"
"Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai" Foto: Ekrānuzņēmums

Atskatoties uz virtuālo gājienu "Uzvelc tautastērpu par godu Latvijai" 4. maijā, Latvijas Nacionālais kultūras centrs ir izveidojis videoklipu, kas atspoguļo dalībnieku gatavošanos un došanos gājienā neparastos apstākļos – vienatnē vai kopā ar ģimeni.

Tautastērpu gājiens šogad ārkārtējās situācijas laikā notika virtuāli – tā dalībnieki ievietoja savas fotogrāfijas sociālajos tīklos. Gājienā piedalījās vairāk nekā četri tūkstoši tautastērpu nēsātāju Latvijā un ārvalstīs. Vairāki no viņiem gatavošanos un došanos gājienā savā pagalmā, tukšās pilsētas ielās vai pa lauku celiņiem iemūžināja arī video. Samontējot ar mobilajiem tālruņiem uzfilmētos, dalībnieku iesūtītos video kadrus, tapa kopīgs vēstījums par ilgām būt atkal kopā un apņēmību, neskatoties uz nelabvēlīgiem apstākļiem, uzvilkt tautastērpu un uzmirdzēt par godu Latvijai.

Virtuālā gājiena dalībnieku publicētās fotogrāfijas, kurām tika pievienots tēmturis #tautastērpugājiens, jau drīzumā tiks apkopotas un kā vēsturiska liecība būs skatāmas Latvijas Nacionālā kultūras centra tīmekļvietnē.

Piekto tautastērpu gājienu šogad rīkoja LNKC, tautastērpu centrs "Senā klēts" un biedrība "Mans tautastērps".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu