Atsevišķos gadījumos varētu neprasīt lietot sejas maskas centralizēto eksāmenu laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Госканцелярия

Atsevišķos gadījumos skolēniem, iespējams, būs ļauts nelietot sejas maskas, rakstot valsts pārbaudes darbus, ceturtdien preses konferencē pieļāva veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa skaidroja, ka Veselības ministrijas pozīcija šai jautājumā bija prasīt masku lietošanu eksāmenu rakstīšanas laikā, savukārt Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) uzskata, ka tas nav nepieciešams. Viņķele solīja, ka puses vienosies par racionālāko pieeju.

Ministre akcentēja, ka eksāmenu organizēšanā liela atbildība ir skolu vadītājiem. Infektologu prasība skolām ir nodrošināt, ka skolēnu plūsmas nepārklājas, un garantēt, ka visi vienā laikā nedrūzmējas pie ieejas vai labierīcībām.

Ja skolas nevarēs organizēt skolēnu plūsmu nodalīšanu un nodrošināt, ka vienā telpā atrodas līdz 25 personām, tad sejas maskas būs nepieciešamas, savukārt, ja skola varēs nodrošināt prasīto, tad sejas masku lietojums nebūtu nepieciešams, teica Viņķele.

Kā ziņots, valdība aizvadītajā nedēļā atbalstīja IZM sagatavotos noteikumu grozījumus, kas šajā mācību gadā paredz atcelt valsts pārbaudes darbus 9.klašu skolēniem un samazināt 12.klašu skolēniem obligāti kārtojamo centralizēto eksāmenu skaitu.

Valsts pārbaudes darbi, beidzot 9.klasi, nenotiks, izņemot centralizēto eksāmenu latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmā. Šo eksāmenu izglītojamais varēs kārtot, ja to vēlēsies.

Eksāmenu izstrādātāji iepriekš plānoja, ka 12.klašu centralizēto eksāmenu ilgums nepārsniegs trīs stundas un tā rakstīšanas brīdī skolēni izmantos individuālos aizsardzības līdzekļus.

Tiek apsvērta arī iespēja samazināt uzdevumu daudzumu, nemainot kopējo grūtības pakāpi, un eksāmenu rakstīšanas laikā nav paredzēti starpbrīži. 

Tāpat tika plānots, ka skolēniem būs jāievēro divu metru distance, būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi un būs jālieto sejas maskas, kuras nodrošināšot valsts, iepriekš informēja Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu