Baidena apsūdzētāja aicina viņu izstāties no vēlēšanu cīņas (10)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Tara Rīda
Tara Rīda Foto: AP/Scanpix

Sieviete, kas apsūdz bijušo ASV viceprezidentu Džo Baidenu seksuālā uzbrukumā viņai 1993.gadā, ceturtdien aicināja Baidenu izstāties no ASV prezidenta vēlēšanu sacensības.

Baidena apsūdzētāja Tara Rīda arī pauda gatavību iziet pārbaudi ar melu detektoru par šo seksuālo uzbrukumu, ja šādu pārbaudi izietu arī Baidens.

Rīda martā paziņoja, ka Baidens viņai seksuāli uzbrucis Vašingtonas Kapitolija gaitenī 1993.gadā, kad viņa bija 29 gadus veca palīdze toreizējā senatora Baidena birojā.

Šī apsūdzība kļuvusi par lielāko sarežģījumu Baidena kampaņā par Demokrātu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām. Baidens noliedz, ka šāds seksuāls uzbrukums būtu noticis.

"Džo Baiden, lūdzu, iznāciet priekšā un uzņemieties atbildību. Jums nevajadzētu ar šādu reputāciju kandidēt uz Savienoto Valstu prezidenta amatu," Rīda sacīja, runājot ar žurnālisti Meganu Keliju ceturtdien publicētā videoklipā.

"Jūs gribat, lai viņš izstātos?" jautāja Kelija, kas ir bijusī telekanāla "Fox News" interviju vadītāja un telekanāla NBC raidījumu vadītāja.

"Es vēlētos, lai viņš to darītu, bet viņš to nedarīs," atbildēja Rīda. "Es domāju, ka ir nedaudz par vēlu," lai atvainotos, viņa piebilda.

Šī bija Rīdas pirmā intervija videoierakstā, kopš 77 gadus vecais Baidens pagājušo piektdien nāca klajā ar paziņojumu, ka šāds incidents "nekad nav noticis".

Laikraksta "San Luis Obispo Tribune" iegūts tiesas dokuments no 1996.gada liecina, ka Rīda savam toreizējam vīram pateikusi, ka viņa pieredzējusi seksuālu uzmācību, strādājot pie Baidena.

Šajā dokumentā gan nav pateikts, ka seksuālā uzmācībā būtu vainojams pats Baidens, un nav pieminēti Rīdas jaunākie un nopietnākie apgalvojumi par seksuālu uzbrukumu. 

Paziņojumā tiesai Rīdas toreizējais vīrs Teodors Dronens rakstīja, ka Rīda viņam pastāstījusi par "problēmu, kas viņai bija darbā saistībā ar seksuālu uzmācību ASV senatora Džo Baidena birojā". 

Rīda, kurai tagad ir 56 gadi, martā apgalvoja, ka Baidens 1993.gadā viņu piespiedis pie sienas un pabāzis rokas viņai zem svārkiem, īstenojot seksuālu uzbrukumu. 

2019.gada sākumā viņa un vairākas citas sievietes apsūdzēja Baidenu nevis uzbrukumā, bet mulsinošos pieskārienos.    

Rīda pagātnē ir publiski paudusi atbalstu Bērnijam Sandersam, kurš aprīlī izstājās no cīņas par Demokrātu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām. 

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu