Pēc sūdzībām par muguras sāpēm vīrietis uzzina, ka viņam ir trīs nieres (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Kāds vārdā nenosaukts 38 gadus vecs vīrietis Brazīlijā piedzīvojis pamatīgu pārsteigumu, pie ārsta uzzinot, ka viņam ir trīs nieres. 

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “New England Journal of Medicine”, vīrietis pie ārstiem vērsās ar sūdzībām par muguras sāpēm muguras lejasdaļā. Viņa ārsts veica vairākas pārbaudes, to skaitā arī datortomogrāfiju. 

Atklājās, ka vīrietim ir nevis divas, bet veselas trīs nieres. Kā jau lielākajai daļai cilvēku ar papildu nieri, arī šim vīrietim nebija nekādu simptomu un šo faktu izdevās atklāt tikai pateicoties datortomogrāfijai, lai diagnosticētu muguras sāpju cēloni. 

Muguras sāpes neizraisīja liekā niere, bet gan izvirzīts mugurkaula disks. Rezultātā vīrietim tika izrakstītas pretsāpju zāles. 

Foto: Jose O. / N Engl J Med 2020

“Urīnvads no vienas kreisās nieres tieši virs urīnpūšļa savienojās ar otras kreisās nieres urīnvadu, savukārt urīnvads no labās nieres urīnpūslim pievienojās labajā pusē,” rakstīja ārsti. 

Vīrieša nieres funkcionēja pilnīgi normāli. 

Ārsti vīrieša stāvokli raksturoja kā neparastu. Viņi uzskata, ka trīs nieres vīrietim attīstījās kādu problēmu embrioģenēzes laikā dēļ. Embrioģenēze ir embrija attīstības process pirmajās astoņās nedēļās. 

Trīs nieres jeb “dubultā niere” ir relatīvi bieži sastopams stāvoklis un bieži tiek atklāts pavisam nejauši. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu