Tuvojoties tā dēvētajai Uzvaras dienai, nenovēro izteiktas Krievijas aktivitātes (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
9. maijs Daugavpilī
9. maijs Daugavpilī Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Tuvojoties 9.maijam, kad Krievija atzīmē tā dēvēto Uzvaras dienu, nav novērotas izteiktas šīs kaimiņvalsts aktivitātes, to intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atzina aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Šobrīd izskatās, ka situācija ir samērā mierīga, jo arī pašā Krievijā ir ļoti augsts inficēšanās vilnis," sacīja ministrs, piebilstot, ka tā ir atcēlusi savu 9.maija parādi. 

"Līdz ar to mēs pašlaik izteiktas aktivitātes nenovērojam," atzina Pabriks.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldības policija 9.maijā strādās pastiprinātā režīmā, jo ir saņemta informācija par iespējamām provokācijām, lai gan ir zināms, ka, ņemot vērā Latvijā noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, šogad Rīgā, Uzvaras parkā, nenotiks tradicionāli plaši apmeklētie Krievijā atzīmētās Uzvaras dienas svētki.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā. Rietumeiropā Otrā pasaules kara beigas tiek atzīmētas 8.maijā.

Biedrība "9.maijs.lv" šajā dienā ik gadu Uzvaras parkā Pārdaugavā rīko vairākus publiskus pasākumus, kurus apmeklē daudzi desmiti tūkstoši cilvēku. Tradicionāli tika rīkots "Uzvaras dienas" gājiens, organizēti dažādi koncerti, ziedu nolikšanas ceremonija, kā arī svētku uguņošana.

Pasākumi gan nereti izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu