Gutērrešs: Pandēmija izraisījusi naida un ksenofobijas cunami (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs piektdien mudināja netaupīt spēkus, lai apturētu "naida un ksenofobijas cunami", ko izraisījusi koronavīrusa pandēmija.

"Pandēmija turpina raisīt naida un ksenofobijas, vainas uzkraušanas un iebiedēšanas cunami," paziņojumā norādīja Gutērrešs.

"Ārzemniekiem naidīgs noskaņojums pastiprinājies tīmeklī un ielās. Izplatījušās antisemītiskas sazvērestības teorijas, un notikuši ar Covid-19 saistīti pret musulmaņiem vērsti uzbrukumi."

Kā sacīja Gutērrešs, migranti un bēgļi tiek "zākāti, tos apsūdzot, ka viņi ir vīrusa avots, un tad viņiem tiek liegta piekļuve medicīniskajai aprūpei".

Vienlaikus parādījušās "zemiskas mēmes, kas rosina", ka gados veci cilvēki, kas pakļauti vislielākajam riskam, "arī ir tie, kuru trūkumu lielā mērā var pieciest".

Turklāt "žurnālisti, trauksmes cēlēji, veselības jomas amatpersonas, palīdzības misiju darbinieki un cilvēktiesību aizstāvji ir tie, pret kuriem tiek vērsti uzbrukumi tikai tāpēc, ka viņi dara savu darbu", norādīja ģenerālsekretārs.

Gutērrešs aicināja izvērst "vispārējus centienus, lai pasaules mērogā izbeigtu naida runu", kā arī mudināja izglītības iestādes palīdzēt jauniem cilvēkiem apgūt "digitālās lietotājprasmes".

Viņš arī aicināja "medijus, īpaši sociālo mediju uzņēmumus, darīt vairāk, lai atzīmētu un dzēstu saturu, kas ir rasistisks, mizogīnisks vai citādā ziņā kaitīgs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu