Pēc ierobežojumu mīkstināšanas ceļojumi Baltijas valstīs varētu kļūt pieprasītāki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ceļojumi Baltijas valstīs jau līdz šim bijuši pieprasīti, bet līdz ar valdības lēmumu atļaut tūrisma pakalpojumus ceļošanai Baltijas valstīs Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija prognozē, ka tie varētu kļūt vēl pieprasītāki.

Asociācijas prezidente Inga Kavaca norādīja, ka pieprasījums pēc ceļojumiem Baltijā ir. Viņa pauda cerību, ka cilvēki Baltijā ceļos vairāk. Piemēram, tā vietā, lai ceļotu vienu līdz divas dienas, ceļojumi ieilgs.

Tāpat viņa atzīmēja, ka tūrisma nozarē pirmās darbu varēs sākt tās kompānijas, kas specializējas Baltijas valstu ceļojumu organizēšanā. Tādu gan esot maz.

Pēc asociācijas vadītājas teiktā, ceļošana Baltijā līdz šim nav bijusi pietiekami popularizēta - nav pietiekami rādīts, stāstīts un reklamēts dažādos sociālos tīklos, kā to, piemēram, dara ar starptautiskiem ceļojumiem. Taču pieprasījums pēc šāda tūrisma ir. 

Vienlaikus, neskatoties uz atļauju rīkot ceļojumus Baltijas valstu robežās, Kavaca atzīmēja, ka darbības atsākšana šoreiz nav atkarīga tikai no tūroperatoriem un aģentiem. Pēc viņas stāstītā, neskaidri jautājumi ir par viesnīcu, pasažieru pārvadātāju un citu tūrisma pakalpojumu jomu klientu apkalpošanu un higiēnas prasībām. Asociācijas prezidente prognozēja, ka būs maz viesnīcu, kas jūnijā varēs atsākt darbu.

"Kamēr neatsāksies kādi starptautiski ceļojumi, kas ir tālāk par Baltijas robežām, un lidosta neatsāks strādāt vismaz 50% apmērā no tā, kas bija, tikmēr būs vēl grūti un nekas būtiski [tūrisma nozarē] nenotiks," sacīja Kavaca.

LETA jau ziņoja, ka ceturtdien valdība nolēma, ka pēc 12.maija drīkstēs organizēt tūrisma pakalpojumus ceļošanai Baltijas valstīs - Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Tāpat ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. 

Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību Latvijā, valdība iepriekš lēma no 13.marta līdz 14.aprīlim valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu. 7.aprīlī Ministru kabinets pieņēma lēmumu pagarināt valstī ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu