Kokrūpniecības federācija: Latvijā ir labāka sagatavotība krīzei nekā 2008.gadā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Latvijā ir labāka sagatavotība pašreizējai krīzei nekā iepriekšējā dižķibelē 2008.gadā, intervijā aģentūrai LETA teica Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors, ekonomikas ministra amatā ieceltā Jāņa Vitenberga (KPV LV) ārštata padomnieks Kristaps Klauss.

Pēc Klausa sacītā, pašreizējai krīzei salīdzinājumā ar 2008.gada krīzi ir labāka sagatavotība objektīvi un subjektīvi - daudz vairāk līdzekļu, ko novirzīt ekonomikas atveseļošanai.

Komentējot valdības līdz šim veiktos pasākumus uzņēmēju atbalstam, viņš pozitīvi novērtēja valdības ļoti ātro rekciju. Vienlaikus viņš atzina, ka "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") finansējuma saņemšanas un dīkstāves atbalsta piešķiršanas nosacījumos būtu nepieciešami labojumi. Klauss pauda cerību, ka pieļautās kļūdas tiks labotas.

Tāpat viņš rosināja samazināt darba devēju apmaksāto darbanespējas dienu skaitu, jo darbaspēka izmaksas ir būtisks uzņēmēju izmaksu postenis. Salīdzinājumam ar Latviju kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā darba devēju atbildībā esot daudz mazāks dienu skaits, viņš atgādināja.

"Viena lieta man kremt. Pirms daudziem gadiem, kad, šķiet, premjers bija Andris Šķēle, valdībai trūka līdzekļu un tā ierosināja pagarināt darba devēju apmaksāto darbanespējas dienu skaitu, solot, ka tās vēlāk samazinās. Šobrīd ir īstais brīdis tās samazināt," rosināja Klauss.

Pēc Klausa teiktā, kokrūpniecības nozarei ļoti aktuāls jautājums ir izšķiršanās par maksimālajiem ciršanas apjomiem nākamajai piecgadei.

"Valdībā šis plāns ir iesniegts, taču tas līdz šim nav nonācis dienaskārtībā. Mums ir svarīgi, lai pēc iespējas ātrāk tiktu pieņemti lēmumi, lai būtu skaidrs, ar ko rēķināties nākamos piecus gadus," viņš uzsvēra.

Latvijas Kokrūpniecības federācija ir dibināta 2000.gada augustā, apvienojot meža nozares atsevišķas asociācijas, lai kopīgiem spēkiem strādātu pie mežsaimniecības, kokrūpniecības un mēbeļrūpniecības attīstības un konkurētspējas celšanas Latvijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu