Interesantā duelī tiekas Porsche un kaujas helikopters (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Savdabīgus dažādu braucamrīku dueļus, kuru nolūks ir noskaidrot ātrāko taisnā ceļa nogrieznī, esam redzējuši jau iepriekš. Dragreiss starp diviem dažādiem kaujas helikopteriem un Porsche 911 Turbo S, gan vēl nebija piedzīvots.

Jaudas pārpārēm, šņākoņa, rūkoņa, riepu švīkstoņa un sakulta gaisa virpuļi. Tāda aina vērojama un dzirdama dragreisa sacensībās, kur Porsche 911 Turbo S tiekas ar diviem konceptuāli atšķirīgiem Francijas Gaisa spēku helikopteriem - vispirms NH-90 Caiman un pēc tam ar Eurocopter Tiger.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Atšķirībā no citām līdzīgām avantūrām šie dueļi patiešām sākas kā dragreiss - no vienas līnijas un no miera stāvokļa, lai objektīvi varētu noteikt, kurš sacensību dalībnieks finiša līniju šķērso pirmais.  

Pirmajā sacensībā 911 Turbo S, kam uzstādītā 6 cilindru bokserdzinēja 560 zirgspēkus taisnvirziena kustībā efektīvi palīdz pārvērst pilnpiedziņas sistēma, izrādās nedaudz pārāks pār sāncensi. Nav arī pārsteigums, jo, lai gan NH-90 Caiman ir divi Rolls-Royce dzinēji ar gandrīz 5000 ZS un maksimāli tas var attīstīt 300 km/h, helikoptera primārais uzdevums ir vest līdz pat 4 tonnām smagu kravu vai 20 karavīrus pilnā ekipējumā. Tāpēc tam arī ir grūti iekustināt masu un panākt Porsche, kas līdz 100 km/h paātrinās 2,6 sekundēs.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nedaudz citāda aina vērojama, kad uz vienas līnijas stājas Porsche un Eurocopter "tīģeris". Šis lidonis ir konstruēts izveicīgiem manevriem, tam ir divi 1300 zirgspēku dzinēji un Tiger ir vairāk piemērots šāda veida sacensībām. Arī tā 315 km/h maksimālais ātrums ir gandrīz tāds pats kā 911 Turbo S.

Un tomēr, kaut arī Porsche 911 Turbo S ir ciets rieksts, ko dragreisā pārkost izdosies vien retajam, neparastās sacensības lieliski parāda helikopteru spēku un potenciālu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu