Neraugoties uz Covid-19 krīzi, parādē Minskā piedalās tūkstoši (35)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Neraugoties uz Baltkrievijā pēdējo nedēļu laikā pieredzēto straujo koronavīrusa gadījumu skaita pieaugumu, galvaspilsētā Minskā sestdien tūkstošiem cilvēku piedalījās parādē par godu 75.gadadienai kopš Otrā pasaules kara beigām Eiropā.

Kara traģēdijas "nav salīdzināmas ar šodienas grūtībām", uzrunā sacīja prezidents Aleksandrs Lukašenko, vēsta oficiālie mediji.

"Mēs pat nedrīkstam domāt par to, lai nodotu tradīcijas, kas jau 75 gadus slavē uzvarētāju dižo darbu vēsturi," norādīja līderis.

Lukašenko iepriekš globālo satraukumu par pandēmiju nodēvējis par "psihozi" un mudinājis valsts iedzīvotājus turpināt strādāt kā parasti.

Sestdien parādē Minskā piedalījās 3000 karavīru, kā arī vairāki desmiti lidaparātu un vairāk nekā 150 militārā transporta vienību, arī Otrā pasaules kara gadu tanki T-34, vēsta ziņu aģentūra BelTA.

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Krievijas galvaspilsētā Maskavā bija plānota vēl grandiozāka parāde, tomēr tā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ atcelta.

Krievijā oficiāli apstiprināta teju 188 000 cilvēku inficēšanās ar koronavīrusu.

Baltkrievijā, kur iedzīvotāju skaits ir desmit reizes mazāks nekā Krievijā, inficējušies vairāk nekā 22 000, liecina oficiālie dati.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šonedēļ pauda bažas par to, ka Baltkrievija, Krievijas tuvākais sabiedrotais, pandēmijas apstākļos rīkos parādi.

Viņš pauda cerību, ka parāde neizraisīs "inficēto skaita sprādzienveida pieaugumu".

Lukašenko skaidrojis, ka parādes atcelšana būtu necieņas izrādīšana, jo ar to tiek godināti tie, kas zaudēja dzīvību karā.

Baltkrievijas līderis iepriekš brīdinājis, ka pandēmijas izraisītā ekonomikas lejupslīde būs briesmīgāka par pašu slimības uzliesmojumu.

"Vairāk cilvēku mirs bezdarba un bada rezultātā nekā no koronavīrusa," marta beigās sacīja Lukašenko.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu