Par ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpumiem Zemgalē līdz šim maksimālais sods bijis €300 (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Maksimālais sods, kas līdz šim piemērots par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu Zemgalē, bijis 300 eiro, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Viņa skaidroja, ka policisti, rūpējoties par sabiedrības veselību un drošību, kā arī pildot Ministru kabineta rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", katru dienu strādā paaugstinātas gatavības režīmā, veic preventīvus pasākumus un skaidrojošo darbu. 

Līdz ceturtdienai, 7.maijam, reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā kopumā reģistrēti 397 ārkārtējās situācijas stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumi. Aizkraukles iecirkņa apkalpojamā teritorijā tādu bijis 40, Bauskas apkārtnē 80, bet Dobeles pusē - 30. Visvairāk pārkāpumu - 109 - fiksēts ap Jelgavu, kā arī Tukumu, kur zināms par 97 pārkāpumiem. Vēl 41 gadījums reģistrēts Jēkabpils iecirknī. 

Līdz šim lielākā daļa konstatēto pārkāpumu bijuši saistīti ar pulcēšanās ierobežojumu, tostarp divu metru distances, neievērošanu. Par fiziskās distancēšanās, pulcēšanās un citu ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem ir izteikti brīdinājumi un arī piemēroti naudas sodi desmit līdz 300 eiro. 

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Kā iepriekš skaidroja policija, administratīvās lietvedības sākšana automātiski nenozīmē, ka personai tiks piemērots sods. Policija vispirms noskaidro apstākļus un tikai tad pieņem lēmumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu