Jēkabpilī no 18.maija darbu atsākas dažas bērnudārzu grupas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnudārzs un rotaļlieta. Ilustratīvs foto.
Bērnudārzs un rotaļlieta. Ilustratīvs foto. Foto: CSABA KRIZSAN / EPA

Jēkabpilī no 18.maija pirmsskolas izglītības iestādes nodrošinās piecgadīgo un sešgadīgo bērnu klātienes mācības un dežūrgrupu darbību, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļā.

Piektdien Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis izdevis rīkojumu, kas nosaka, ka Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestādēm "Kāpēcītis", "Zvaniņš", "Zvaigznīte", "Bērziņš", "Auseklītis" no 18.maija jānodrošina piecgadīgo un sešgadīgo bērnu klātienes mācības un dežūrgrupu darbība. 

Šāds lēmums pieņemts, lai nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

Detalizētāka informācija par to kādā veidā notiks bērnu mācību nodrošināšana, tiks sniegta tiklīdz Ministru kabinets būs publiskojis precīzu formulējumu, kas reglamentē pirmsskolas iestāžu darbības ierobežojumus.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 9.jūnijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Lai bērni varētu apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādes, vecākiem vairs nevajadzēs katru nedēļu bērnudārzos iesniegt rakstiskos apliecinājumus, ka vecāki un bērns pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši ārzemēs, ceturtdien preses konferencē informēja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Valdība ceturtdien nolēma atļaut klātienē sagatavot obligātajā izglītības vecumā esošos bērnus pamatizglītības ieguvei atbilstoši izglītības iestādes dibinātāja lēmumam. Skolu dibinātājam būs jānodrošina bērna vecāku informēšanu par pieņemto lēmumu, kā arī jānodrošina mācības attālināti, ja bērna vecāki to pieprasa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu