Svētdiena būs silta un saulaina, ar lēnu vēju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

 Svētdienas pēcpusdienā Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +17..+21 grādam, nedaudz vēsāk būs vietām piekrastē, tādējādi Mātes diena kļūs par siltāko dienu maija pirmajā pusē.

Sinoptiķi prognozē, ka laiks būs sauss un pārsvarā saulains. Pūtīs viegls līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā, sildot saulei un pūšot lēnam dienvidu vējam, termometra stabiņš ēnā pakāpsies līdz +20 grādiem.

Aukstā atmosfēras fronte, kas nākamnedēļ atnesīs sniegu un salu, pagaidām atrodas Skandināvijā un Britu salu ziemeļos. Gaisa spiediens visā Latvijā aptuveni 760 dzīvsudraba staba milimetru jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina par augstu ugunsbīstamību mežos - galvenokārt Zemgalē un Vidzemē, tai skaitā Rīgā.

Redzamība miglā Liepājā mazāka par simts metriem

Agrā svētdienas rītā vietām Latvijā - galvenokārt Kurzemē - saglabājas migla, redzamība Liepājā sešos rītā bija tikai 94 metri, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Valsts lielākajā daļā Mātes dienas rīts ir saulains, daudzviet skaidras debesis. Vēja praktiski nav.

Minimālā gaisa temperatūra saullēktā bija -1..+6 grādi, vietām Latgalē un Rīgā līdz +8 grādiem. Deviņos rītā gaiss iesils līdz +9..+14 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija +15..+19 grādi, piekrastē +11..+15 grādi. 

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.maijā bija +30 grādi Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -11..-12 grādi Skandināvijas ziemeļos un Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu