Rīgas privātmāju iedzīvotāji var pievienoties šķirošanas projektam "5+" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atkritumu šķirošanas konteineri pie mājām Kaņieru ielā.
Atkritumu šķirošanas konteineri pie mājām Kaņieru ielā. Foto: Īriss Sviklis/LETA

 Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" aicina Rīgas privātmāju iedzīvotājus Centrā, Latgales priekšpilsētā un Kurzemes rajonā pieteikties šķirošanas projektam "5+", informēja "Clean R" preses sekretārs Kaspars Līcītis. 

Līcītis skaidroja, ka Rīgas privātmāju rajoniem un apkaimēm, kurus no 2020.gada 20.maija apkalpos "Clean R", kur koncentrējas piecas un vairāk privātmājas, un kur nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķiroto atkritumu konteineri, ir iespēja pieteikties bezmaksas šķirošanas punkta izveidei. 

Šāda iespēja īpaši piemērota ir tiem Rīgas privātmāju iedzīvotājiem, kuri vēlas šķirot atkritumus savas mājvietas tuvumā, bet nevēlas uzturēt šķirošanas konteinerus savā īpašumā, piebilda Līcītis.

Pēc viņa sacītā, šķirošanas punkta izveidi, materiāla izvešanu un novērtēšanu nodrošinās "Clean R".

Pakalpojums privātmāju iedzīvotājiem ir bez maksas. Šķirošanas punktā tiks uzstādīti divi konteineri: zaļš stiklam un dzeltens iepakojumam, kas piemērots metāla, papīra, kartona un plastmasas, PET iepakojumam.

Konteineri būs slēgti, piemēroti tikai šķirotā materiāla ievietošanai, lai novērstu sadzīves atkritumu ievietošanu tajos.

Tāpat Līcītis norādīja, ka konteineru punktu darbības kvalitāti "Clean R" vērtēs trīs mēnešus un tad lems par tā darbības turpināšanu. Lai šķirošanas punkts "5+" darbotos ilgtermiņā iedzīvotājiem tas ir jāizmanto, proti, jānogādā šķirotie materiāli uz konteineriem, tie nedrīkst ilgstoši būt tukši. Apkārtnes iedzīvotāji punktus nedrīkst izmantot sadzīves atkritumu izmešanai vai citu nepiemērotu atkritumu atstāšanai konteineru tuvumā, piemēram, lielgabarīta atkritumu.

Konteineru saglabāšanai iedzīvotāji ap tiem nedrīkst uzkrāt šķirotos vai nešķirotos atkritumus, kā arī šķiroto atkritumu konteineros ir jānonāk atbilstošai materiālu frakcijai.

Kā skaidroja Līcītis, ja iedzīvotāji atrodas privātmājā Rīgas Centra rajonā, Latgales priekšpilsētā vai Kurzemes rajonā, jaizvērtē šāda punkta izveides nepieciešamību un jāpārliecinās, ka ir noslēgts līgums par sadzīves atkritumu pakalpojuma saņemšanu no 20.maija. Tāpat jābūt vienošanās ar vismaz četriem vai vairāk kaimiņiem par šķirošanas punkta vēlamību mājas tuvumā, kā arī jāprecizē, vieta konteinerim.

Lai pieteiktos pakalpojumam iedzīvotājs raksta uz e-pastu "kc@cleanr.lv". Pieteikumā jānorāda vēlamo konteineru uzstādīšanas vietu, privātmāju skaitu, kas vēlas iesaistīties šajā projektā, kā arī obligāti vienu kontaktpersonu (telefons, e-pasts), ar kuru apsaimniekotājs sazināsimies. Laiks no pieteikumu saņemšanas līdz konteineru uzstādīšanai būs apmēram divas nedēļas.

  Līcītis norādīja, ka "Clean R" nodrošinās punktu uzturēšanu un šķirotā materiāla izvešanu divas reizes mēnesī.

Jau ziņots, ka no 20.maija Rīgā būs jauna atkritumu apsaimniekošanas kārtība - turpmāk pilsēta būs sadalīta četrās zonās, kurās pakalpojumus nodrošinās uzņēmumi "Clean R", "Eco Baltia vide" un pilnsabiedrība "Lautus vide", kuru veido atkritumu apsaimniekotāji "Lautus" un "Pilsētvides serviss".

Uzņēmums "Clean R" nodrošinās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu pirmajā zonā un otrajā zonā - Centra rajona un Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā. "Eco Baltia vide" šos pakalpojumus sniegs ceturtajā zonā - Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā, savukārt "Lautus" un "Pilsētvides serviss" apsaimniekos trešo zonu - Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritoriju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu