Levite: ar manu palīdzību ir piedzimusi vesela mazpilsēta (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidenta kundze Andra Levite
Valsts prezidenta kundze Andra Levite Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita kundze Andra Levite atsākusi ginekoloģes darbu. Uzzini, cik bērniņiem Andra ir palīdzējusi nākt pasaulē un kāda ir viņas attieksme pret mājdzemdībām? 

Esat kādreiz skaitījusi, cik bērniņu esat sagaidījusi? "Jā. Ar manu palīdzību ir piedzimusi vesela mazpilsēta," intervijā "Ievas Veselībai" stāsta ginekoloģe Andra Levite

Andrai kā ginekoloģei jautā, kāda ir viņas attieksme pret mājdzemdībām. "Esmu atturīga un skeptiska pret tām. Ja arī grūtniecība noritējusi bez sarežģījumiem, māte ir vesela un bērns attīstījies labi, dzemdību laikā tomēr var rasties komplikācijas, piemēram, var sākties stipra asiņošana, var notikt nabassaites izkrišana vai sapīšanās. Pieredzējuši dzemdību speciālisti zina, par kādiem riskiem es runāju. Ja tad mājdzemdības notiek kaut kur tālu laukos un slimnīcas nav tuvumā, bērns un māte var nomirt. Varbūt to vēl varētu darīt Rīgā, kur Dzemdību nams, cerams, sasniedzams dažās minūtēs. Te tiešām ir runa par minūtēm. Parasti dzemdībās viss notiek labi, bet, ja tomēr kaut kas noiet greizi, bērniņš var kļūt invalīds vai māte var noasiņot, un tad šajā notikumā iesaistītajiem paliks sirdsapziņas pārmetumi uz visu mūžu," intervijā "Ievas veselība" mājdzemdības vērtē ginekoloģe Andra Levite. 

Pilnu interviju lasi žurnālā "Ievas Veselība".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu