Arī Liepājā 9. maijā nav ievēroti pulcēšanās ierobežojumi (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNKK) Liepājas nodaļas vadītājs Artūrs Butāns vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lai tā sauktu pie atbildības personas, kas 9.maijā Liepājā nav ievērojušas valstī noteiktos pulcēšanās aizliegumus.

Butāns aģentūru LETA informēja, ka 9.maijā plkst.10.58, Jaunajā ostmalā fiksēta pulcēšanās pie PSRS armijas pieminekļa. Butāns uzsver, ka tur bez pietiekamas distancēšanās pulcējušies 30-40 cilvēki, tādējādi neievērojot Ministru kabineta rīkojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", kas paredz savstarpēju divu metru distances ievērošanu, kā arī publisku pasākumu, sapulču un gājienu aizliegumu.

"Ārkārtējās situācijas laikā, kad bērnus soda par rotaļu laukumu apmeklēšanu, bet radiniekiem ir liegts apmeklēt mirstošus tuviniekus slimnīcā - Liepājas centrā uzrodas personu grupa, kas sevi uzskata par pārākiem iedzīvotāju un likuma priekšā, neievēro valstī pastāvošos valdības rīkojuma noteikumus un paliek nesodīti," komentē Butāns.

Viņš atgādina, ka Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no 10 līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Savukārt Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova, aģentūrai LETA pauda, ka 9.maijā Liepājā nav noformēts neviens administratīvā pārkāpuma protokols. Viņa stāsta, ka visās vietās, kur pagājušajā sestdienā cilvēki nolikusi ziedus patrulējuši policisti. "Ja redzējām, ka cilvēki neievēro noteikto divu metru distanci, viņiem par to aizrādījām un cilvēki mūsu ieteikumus ievēroja," teica Šeršņova.

Kā vēstīts, 9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā. Rietumeiropā Otrā pasaules kara beigas tiek atzīmētas 8.maijā. 

Plašākās 9.maija svinības ik gadu notiek Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās. Valsts policija un Rīgas pilsētas pašvaldības policija 9.maijā Uzvaras parka apkaimē kopumā fiksējusi 44 pārkāpumus, no kuriem 24 saistīti ar pulcēšanās un fiziskās distances neievērošanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu