Krievijas armija Sīrijā apzināti bombardējusi skolas un slimnīcas, apgalvo "Amnesty International" (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas bruņoto spēku aviācija, kā arī Sīrijas prezidenta Bašara Asada kontrolēto spēku lidmašīnas Sīrijā apzināti bombardējušas skolas un slimnīcas opozīcijas spēku kontrolētajās Sīrijas provincēs, teikts starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas “Amnesty International” ziņojumā. 

Triecieni pa skolām un slimnīcām veikti Idlibā, Hamā un Alepo. 

Kā liecina “Amnesty International” apkopotā informācija, Krievijas un Sīrijas bruņotie spēki  periodā no 2019.gada 30.aprīļa līdz 2020.gada 29.februārim kopumā izdarījuši 53 militārus triecienus pa medicīnas iestādēm un 95 triecienus pa skolām. 

Lielākā daļa šo uzbrukumu bijusi aviācijas triecieni, tomēr daļu uzbrukumu veikuši arī Sīrijas sauszemes spēki, Krievijas medijs “Meduza”. 

Kā uzsver “Amnesty International”, liela daļa uzbrukumos cietušo objektu bijuši iekļauti ANO datu bāzēs kā objekti, kas tiek izmantoti humanitāriem mērķiem. Šādu datu bāzi ANO izveidojusi ar nolūku, lai par tām informētu visas konfliktā iesaistītās puses, un tādējādi mudinot šiem objektiem neuzbrukt. 

Kā uzsver nevalstiskā organizācija “Syrian Child Protection Network”, tikai šā gada februārī Krievijas un Sīrijas bruņotie spēki uzbrukuši 28 skolām, daudzās no kurām joprojām norisinājās mācības. 

Vienā dienā - 25.februārī - šajos triecienos tika iznīcinātas desmit skolas. 

“Amnesty International” uzsver, ka savāktie pierādījumi apliecina, ka daļa Krievijas un Asada spēku triecienu pa opozīcijas spēku kontrolētajiem objektiem ir uzskatāmi par kara noziegumiem. 

Pēdējā gada notikumus Sīrijas ziemeļrietumos “Amnesty International” dēvē par dramatiskāko humanitāro katastrofu visā deviņus gadus ilgušajā Sīrijas konfliktā. 

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu