Nacionālais teātris un Liepājas teātris paziņo par sezonas slēgšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Latvijas Nacionālais teātris paziņojis par sezonas slēgšanu, liecina ieraksts teātra tīmekļvietnē. Valdība ceturtdien pieņēma lēmumu pagarināt saistībā ar Covid-19 noteikto ārkārtējo stāvokli, savukārt teātris pirmdien paziņojis, ka šajā sezonā izrādes vairs nenotiks.

"Visi teātra aktieri un darbinieki ir ļoti skumji par radušos situāciju. Taču šajā periodā teātris strādā pie vairākiem "#Ēkultūras" projektiem, kas būs pieejami pavisam drīz, kā arī nopietni izmanto šo laiku lai ne tikai domātu par teātra nākotnes attīstību, bet veiktu arī nopietnas iestrādes vairāku projektu realizēšanā," norādīts teātra tīmekļvietnē.

Plānots, ka atceltās Latvijas Nacionālā teātra izrādes iespēju robežās tiks pārceltas uz vēlāku laiku un iegādātās biļetes būs derīgas uz tām.

Informēt par pārcelto pasākumu norisi teātris sola iespējami drīz pēc ārkārtējās situācijas beigām, bet ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā.

Ja izrādi nebūs iespējams pārcelt un tā tiks atcelta, biļešu īpašniekiem tiks piedāvāts apmeklēt citu līdzvērtīgu Latvijas Nacionālā teātra izrādi, vai arī tiks atmaksāta nauda par iegādātajām biļetēm atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likumam.

Ārkārtējās situācijas pagarināšanas dēļ arī Liepājas teātris noslēdzis 113.sezonu

Ārkārtējās situācijas dēļ Liepājas teātris noslēdzis 113.sezonu, liecina paziņojums teātra mājaslapā.

Teātrī norāda, ka repertuārā paredzētās izrādes iespēju robežās tiks pārceltas uz teātra 2020./2021.sezonu. Uz izrādēm iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas. Teātra administrācija aicina saglabāt iegādātās biļetes.

Informāciju par repertuāra izmaiņām teātris sniegs pēc ārkārtējās situācijas un pasākumu norisei noteikto ierobežojumu atcelšanas.

Ārkārtējās situācijas dēļ Liepājas teātrī izrāžu publiska izrādīšana tika pārtraukta kopš 13.marta. Šajā laikā netika spēlētas izrādes ne Liepājas teātra Lielajā zālē, ne koncertzāles "Lielais dzintars" teātra Mazajā zālē.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2018.gadā SIA "Liepājas teātris" strādājis ar 806194 eiro apgrozījumu, kas ir par 28% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt peļņa 2018.gadā bijusi 831 eiro. Finanšu rādītāji par 2019.gadu vēl nav pieejami. Teātris nodarbina 108 cilvēkus.

Kā vēstīts, arī Latvijas Nacionālais teātris paziņojis par sezonas slēgšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu