Par krāpšanos aizturēta Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatpersona (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par krāpšanos ar grāmatvedības datu uzskaiti aizturējis kāda uzņēmuma vadītāju un par līdzdalību šā nozieguma izdarīšanā - Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonu, informēja IDB.

Personas tiek turētas aizdomās par grāmatvedības dokumentu viltošanu un grāmatvedības uzskaitē neuzrādītas darba samaksas izmaksāšanu, kā arī skaidras naudas darījumu nedeklarēšanu, tādējādi veicot patieso ieņēmumu samazināšanu. Iespējamo noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti zaudējumi desmitu tūkstošu eiro apmērā.

Likumpārkāpumi veikti ilgā periodā.

Kriminālprocesā arī tiek vērtēts, vai uzņēmumā nav notikusi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Kriminālprocesā abām aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

IDB uzsver, ka, pateicoties tajā izveidotajai komandai, kā arī pieaugošai sabiedrības informētībai par iestādes darbu, ar katru gadu palielinās gan biroja darba apjoms, gan rezultāti.

Pērn kopumā saņemti un analizēti vairāk nekā 1300 iesniegumi, pirmstiesas izmeklēšana tika veikta 219 kriminālprocesos. Šī gada pirmajā ceturksnī birojs saņēmis 500 iesniegumus, tai skaitā anonīmus, par dažādiem iestāžu darbinieku iespējamiem pārkāpumiem, savukārt pirmstiesas izmeklēšana šobrīd tiek veikta teju 100 kriminālprocesos.

Izmeklējamās lietas kļūst apjomīgākas un sarežģītākas, līdz ar to izmeklēšanā tiek ieguldīti aizvien lielāki darba resursi, norādīja IDB.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu