Austrijā ieradies pirmais vilciens ar veco ļaužu aprūpētājiem no Rumānijas (11)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ar vilcienu Austrijā pirmdien ieradušies ilgi gaidītie rumāņu darbinieki, kas nepieciešami vecu un slimu cilvēku aprūpēšanai.

Austrijā vairāk nekā 33 000 cilvēku savās mājās nepieciešama palīdzība 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā, un viņi paļaujas uz palīdzību, ko sniedz aprūpētāji no Centrāleiropas un Austrumeiropas.

Ar pirmo īpaši šim gadījumam nokomplektēto vilcienu Austrijā ieradās 80 darbinieki, galvenokārt sievietes. Plānots, ka maijā Austrijā ieradīsies vēl četri šādi vilcieni ar kopumā aptuveni 300 cilvēkiem katrā.

Atpakaļceļā vilcieni transportēs aprūpes nozares darbiniekus, kuri vēlas atgriezties Rumānijā.

Pēc izkāpšanas no vilciena Vīnes lidostas stacijā visiem cilvēkiem tika veikts Covid-19 tests.

Cilvēki, kuriem tests būs pozitīvs, tiks ievietoti karantīnā, bet pārējiem tiks atļauts sākt darbu.

Ārvalstu aprūpētāji Austrijā parasti strādā maiņās pa divām nedēļām. Pēc divu nedēļu darba viņi atgriežas mājās, un viņus Austrijā nomaina kolēģi.

Ceļošanas ierobežojumi, kas tika noteikti pandēmijas dēļ, piespieda daļai aprūpētāju pagarināt savas maiņas, bet citi iestrēga ārvalstīs bez ienākumiem, savukārt Austrijā ģimenes palika bez palīdzības slimo vai veco ģimenes locekļu aprūpē.

"Es priecājos, ka ieradies pirmais vilciens, un aprūpētāji, kuri bijuši Austrijā daudzas nedēļas, nespējot atgriezties, beidzot var doties mājās," sacīja Austrijas ES lietu ministre Karolīne Edštadlere, kura vienojās par transportu ar Rumānijas valdību.

Gandrīz visi 60 000 cilvēku, kuri Austrijā nodrošina 24 stundu aprūpi cilvēkiem, kuriem mājās nepieciešama palīdzība, ir ārvalstu pilsoņi, liecina Tirdzniecības palātas rīcībā esošie dati. Puse no šiem ārvalstniekiem ir rumāņi.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu