Dānijā darbu atsāk veikali, Norvēģijā - skolas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Atvieglojot pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, Dānijā pirmdien darbu ļauts atsākt veikaliem un Norvēģijā skolas vērušas durvis vecāko klašu skolēniem.

Dānijā pirmdien darbu atsākuši veikali un iepirkšanās centri.

Kopenhāgenas centrā daudzos veikalos izvietoti plakāti, kuros aicināti neienākt cilvēki, kuriem ir klepus, drudzis vai elpošanas grūtības.

Citos veikalos izvietoti paziņojumi par atļauto klientu skaitu veikalos, kas noalgojuši papildu apsargus, lai nodrošinātu, ka tiek ievērota sociālā distancēšanās.

Mazumtirdzniecības sektora atvēršana ir daļa no Dānijas otrās fāzes pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu atvieglošanā.

Nākamnedēļ Dānijā, ievērojot valdības noteiktās vadlīnijas, darbu drīkstēs atsākt restorāni un kafejnīcas, baznīcas un citas lūgšanu vietas. Savukārt skolās varēs atgriezties 6.-10. klases skolēni.

Kad Dānija atvērs robežas, pagaidām nav zināms.

Tikmēr Norvēģijā no šodienas skolās atgriezušies vecāko klašu skolēni.

Norvēģijas premjerministre Erna Sūlberga un izglītības ministre Guri Melbi šodien apmeklēja skolu Oslo.

Premjere laikrakstam "VG" sacīja, ka daļai skolu varētu būt nepieciešams organizēt mācības vasarā skolēniem, kuri attālināto studiju laikā ir iekavējuši mācību vielu.

Laikraksts ziņoja, ka citā Oslo skolā bērniem pirmajā stundā atgādināts par higiēnas normām un sociālo distancēšanos un viņi brīdināti, ka tādi joki  kā tīša uzšķaudīšana kādam  tiks sodīti ar nosūtīšanu mājās, kur būs jāmācās attālināti.

Pirmo līdz ceturto klašu skolēni Norvēģijā skolās atgriezās jau aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu