Sabiedrotie vēlreiz veikuši stratēģisko bumbvedēju treniņlidojumu virs Baltijas (25)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV Gaisa spēku gaisa kuģis B-1B "Lancer". Ilustratīvs foto.
ASV Gaisa spēku gaisa kuģis B-1B "Lancer". Ilustratīvs foto. Foto: CHRISTOPHER QUAIL / US AIR FORCE HANDOUT / EPA

ASV Gaisa spēku gaisa kuģis B-1B "Lancer" no Elsvortas Gaisa spēku bāzes Dienviddakotā, ASV, šodien veica otro tālas darbības stratēģisko bumbvedēju treniņlidojumu gaisa telpā virs Baltijas,  zināja Aizsardzības ministrijā.

Ministrijā atzīmēja, ka Karalisko Gaisa spēku degvielas uzpildes lidmašīna "KC-135" no Mildenholas Lielbritānijā veica gaisa kuģa degvielas uzpildi gaisā.

Treniņlidojuma laikā ASV gaisa kuģis trenēja sadarbību un savietojamību ar Dānijas Gaisa spēku gaisa kuģiem "F-16", šķērsojot Borholma salu Dānijā, un Polijas Gaisa spēku gaisa kuģiem "F-16" un "MiG-29", šķērsojot Varšavu Polijā, kā arī Latvijas un Lietuvas gaisa telpu.

Aizsardzības ministrijā uzsvēra, ka sabiedroto Gaisa spēku stratēģisko bumbvedēju treniņlidojumi apliecina sabiedroto Gaisa spēku savietojamību un apņemšanos sniegt ieguldījumu globālās drošības un stabilitātes nodrošināšanā. 

Ministrijā piebilda, ka gaisa kuģi B-1 "Lancer" spēj ātri piegādāt konvencionālos ieročus cīņai pret jebkuru pretinieku jebkurā pasaules vietā jebkurā laikā.

Iepriekš šāds treniņlidojums Eiropā veikts šā gada 5.maijā, kā arī 2018.gada novembrī NATO militāro mācību "Trident Juncture" laikā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu