Irākā atrasts Huseina dēla pazudušais Ferrari F40 (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Irākā atkal uzpeldējis Ferrari F40 no kādreizējā diktatora Sadama Huseina dēla Udaja privātās un visai iespaidīgās kolekcijas.

Ferrari F40 ir kolekcionāru iekārots auto, ko itāļu firma ražoja periodā no 1987.gada līdz 1992.gadam un izlaida tikai 1315 eksemplāros. Viens no automobiļiem nonāca Udaja Huseina īpašumā, piebiedrojoties citiem autobūves šedevriem no visas pasaules.

Runā, ka Sadama dēla autoparkā bijis aptuveni tūkstotis automobiļu. Tiesa, lielākajai daļai no tiem Udajs lika pielaist uguni, kad deviņdesmitajos gados Irākā sākās karš un notika līderu krišana. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Dažus automobiļus gan liktenis pasargāja gan no sadegšanas, gan arī konfiscēšanas. To vidū minami, piemēram, 993.sērijas Porsche 911, Ferrari Testarossa, Lamborghini LM002 un arī Ferrari F40, kurš kara sākumā tika paslēpts kādā darbnīcā Irākas pilsētā Erbilā un šai pilsētā pavadīja daudzus gadus.

Kur un kā automobilis visus šos gadus ticis pārvietots un slēpts, nav zināms, raksta vācu AutoBild. Attēlos, kas uzņemti pirms pieciem gadiem, vien redzams nožēlojama izskata, pamatīgi apdriskāts, laika zoba sagrauzts Ferrari ar mīkstām riepām, izbalējušu krāsu, pieputējušu salonu, smiltīm visās iespējamās spraugās, arī motorā, sasmērētiem sēdekļiem un citām kaitēm.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lai gan auto atrodas Irākā, kāds zīmola entuziasts un YouTube konta Ratarossa saimnieks vēlējies mašīnu vispirms iegādāties un pārvest uz Lielbritāniju vai ASV, kur to bija paredzējis restaurēt līdz oriģinālajai spozmei. Pazuduši dokumenti, bīstamā situācija, terorisma draudi un citi šķēršļi gan no iecerētā viņam likuši atturēties. Un tā Udaja Huseina Ferrari F40 ar nieka 3764 kilometru nobraukumu aizvien atrodas Irākā.

Jāteic gan, ka tas pirms vairākiem gadiem esot bijis aizvests pie meistariem uz Turciju, taču tie, uzzinot mašīnas iepriekšējā saimnieka personību, vēlējušies automobili paturēt sev. Tikai ar grūtībām pašreizējam F40 īpašniekam auto izdevies atgriezt mājās. Bet bija arī vērts censties, jo par labu F40 eksemplāru var dabūt veselu miljonu eiro vai pat vairāk. 

Kā jau rakstīts, tur tas atrodas aizvien, un pašreizējais saimnieks ir nolēmis veikt remontu paša spēkiem, tai skaitā piesaistot Ferrari speciālistu no Beļģijas. Lai gan motors ticis izjaukts un salikts no jauna ar jaunām komponentēm, tas aizvien nedarbojas kā nākas. Un par to var pārliecināties video, ko savā Instagram kontā izvietojis kāds Mazans Amins, kurš, kā raksta AutoBild, esot palīdzējis sadzīt pēdas pazudušajam Ferrari.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu