Covid-19 sasniedzis Balto namu; Tramps varētu izvairīties no kontaktiem ar Pensu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien noraidīja bažas par jaunā koronavīrusa iespējamu izplatīšanos Baltajā namā, bet sacīja, ka viņš varētu ierobežot kontaktus ar viceprezidentu Maiku Pensu, kurš vada Baltā nama darba grupu koronavīrusa jautājumos.

Pagājušonedēļ kļuva zināms, ka koronavīrusa testi bijuši pozitīvi armijas pārstāvim, kurš uztur ciešus kontaktus ar prezidentu, un Pensa preses sekretārei Keitijai Millerei

Pensa vadītās darba grupas trīs dalībnieki - Nacionālā alerģiju un infekcijas slimnīcu institūta direktors Entonijs Fauči, Slimību kontroles un novēršanas centra direktors Roberts Redfīlds un Pārtikas un zāļu administrācijas komisārs Stīvens Hāns - nedēļas nogalē sāka pašizolāciju uz divām nedēļām, jo viņi bija kontaktējušies ar kādu Baltā nama darbinieku, kuram atklāta inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Pensa preses sekretārs nedēļas nogalē noliedza, ka arī viceprezidents būtu pašizolācijā, tomēr par to vedina domāt Trampa pirmdien teiktais par iespējamu kontaktu ierobežošanu ar Pensu.

"Es teiktu, ka es un viņš parunāsim par to," sacīja Tramps. "Mēs varam runāt pa telefonu. Viņam tests bija negatīvs, tātad mums tas jāsaprot, bet viņš kontaktējas ar daudziem cilvēkiem."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu