Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā sasniedzis 8,2%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis sasniedzis, 8,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pavēstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Viņa atzīmēja, ka tostarp joprojām augstākais bezdarba līmenis ir Latgales reģionā.

Tāpat Simsone norādīja, lai arī kopējais reģistrēto vakanču skaits ir sarucis, Latvijā joprojām ir reģistrēti apmēram 15 000 brīvu darbavietu. 

"Būtiski, ka joprojām tiek reģistrētas arī jaunas vakances," sacīja aģentūras direktore, piebilstot, ka visaktīvāk darbiniekus meklē uzņēmumi, kuri strādā lauksaimniecībā, būvniecībā, apstrādes rūpniecībā, vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā.

Jau vēstīts, ka Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās bija 8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 1,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

Latvijā šogad aprīļa beigās bija reģistrēti kopumā 72 917 bezdarbnieki, kas ir par 10 991 cilvēku vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad bija reģistrēti 61 926 bezdarbnieki. 

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās bija Rīgas pilsētā - 6,2%, kas tomēr ir par 1,5 procentpunktiem vairāk nekā marta beigās, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis joprojām bija Latgales reģionā - 15,3%, kas ir par 0,8 procentpunktiem vairāk nekā pirms mēneša.

Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī palielinājies par vienu procentpunktu, mēneša beigās veidojot 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, savukārt Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis mēneša laikā pieaudzis par 0,9 procentpunktiem un bija 7,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī palielinājies par 0,9 procentpunktiem - līdz 8,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Rīgas reģionā reģistrētā bezdarba līmenis šogad aprīļa beigās bija 6,3%, kas ir pieaugums par 1,4 procentpunktiem salīdzinājumā ar marta beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu