Īlons Masks atver "Tesla" rūpnīcu par spīti aizliegumam, gatavs arestam (4)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Miljardieris Īlons Masks pirmdien paziņojis par ražošanas atsākšanu "Tesla" autobūves rūpnīcā Kalifornijā par spīti aizliegumam. Ja kāds tamdēļ tiks arestēts, tad tam jābūt viņam, tvītoja Masks.

ASV štatos un lielākajās pilsētās sākušies mēģinājumi atvērt uzņēmumus, vienlaikus gādājot par darbinieku drošību. 

Masks pirmdien lika atsākt ražošanu rūpnīcā Fremontā, Kalifornijā. Alamedas apgabala veselības nozares amatpersonas pirmdienas vakarā apstiprināja, ka "Tesla" rūpnīcā atsākts darbs, kas pārsniedz patlaban atļauto "minimumu". Amatpersonas brīdinājušas uzņēmumu, ka tas nedrīkst turpināt darbu bez apgabala valdības apstiprināta plāna.

Par apgabala mērogā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu draud naudassods vai ieslodzījums.

Kalifornijas gubernators Gevins Ņūsoms apstiprināja, ka pirms vairākām dienām esot runājis ar Masku. Saruna pamudinājusi no pagājušās nedēļas sākt pakāpenisku ražošanas atvēršanu.

Masks piedraudējis pārcelt "Tesla" ražotni no Kalifornijas uz Teksasu vai Nevadu, kuru gubernatori, klausot ASV prezidenta Donalda Trampa aicinājumiem, ļāvuši uzņēmumiem atsākt darbu. Pēc šā paziņojuma pie Maska vērsās Teksasas, Džordžijas, Jūtas, Oklahomas un Nevadas amatpersonas, aicinot pārcelt ražošanu uz šiem štatiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu