Dzērājšoferei, bijušajai CSDD Jelgavas nodaļas vadītājai Šalājevai, piespriests bargs sods (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkometrs; ilustratīvs foto.
Alkometrs; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens / LETA

Tiesa Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Jelgavas nodaļas vadītājai Evitai Šalājevai, kura aizturēta par braukšanu reibumā, piespriedusi arestu uz desmit diennaktīm, naudas sodu 1300 eiro apmērā un lēmusi atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem, informēja Zemgales rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Zemgales rajona tiesa Jelgavā Šalājevas administratīvā pārkāpuma lietu izskatīja rakstveida procesā pirmdien. Tiesa nosprieda atzīt viņu par vainīgu transportlīdzekļa vadīšanā, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Par šo pārkāpumu var piespriest administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzlikt naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Tiesa lēma sodīt CSDD nodaļas vadītāju ar administratīvo arestu uz desmit diennaktīm un naudas sodu 1300 eiro apmērā, atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Aresta termiņu nolemts skaitīt no personas aizturēšanas brīža.

Spriedumu desmit darba dienu laikā ir tiesības pārsūdzēt Zemgales apgabaltiesā, apelācijas sūdzību iesniedzot Zemgales rajona tiesā.

Lietas izskatīšana vairākkārt atlikta, gan pēc Šalājevas lūguma, gan saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju.

Jau ziņots, ka, neminot personas vārdu, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē apstiprināja, ka 22.februāra vakarā Jelgavā, Rīgas ielā, kāda sieviete vadījusi automašīnu, būdama alkohola ietekmē. Minimāla alkohola koncentrācija sievietes organismā bijusi 2,31 promile.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Jānis Aizpors apstiprināja, ka par braukšanu reibumā aizturēta Šalājeva un viņa atstādināta no amata. 

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu