Noraida priekšlikumu par Jēkabpils pilsētu kā atsevišķu pašvaldību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krustpils pils un Jēkabpils vēstures muzejs.
Krustpils pils un Jēkabpils vēstures muzejs. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas vairākums šodien noraidīja deputāta Viktora Valaiņa (ZZS) priekšlikumu par Jēkabpils pilsētu kā atsevišķu pašvaldību pēc reformas veikšanas.

Līdz ar to no komisijas lēmuma izriet, ka topošajā Jēkabpils novadā būtu gan Jēkabpils pilsēta, gan tuvējie novadi.

Par šo un citiem priekšlikumiem vēl būs jālemj Saeimai.

Kā ziņots, administratīvi teritoriālā reforma paredz 42 pašvaldību veidošanu pašreizējo 119 pašvaldību vietā.

Lai arī iepriekš Jēkabpils pašvaldība lēma atbalstīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvāto administratīvi teritoriālās reformas modeli, pašvaldību apvienojot ar blakus novadiem, 7.maijā dome vienojās, ka vēlas palikt esošajās administratīvās teritorijas robežās ar valsts nozīmes pilsētas statusu.

Noraida ZZS deputāta priekšlikumu par Sēlijas novada izveidošanu

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas vairākums šodien noraidīja deputāta Viktora Valaiņa (ZZS) priekšlikumu par Sēlijas novada izveidi pēc reformas veikšanas.

Valaiņa priekšlikums paredzēja, ka Sēlijas novadu cita starpā veidotu Aknīstes pagasts, Aknīstes pilsēta, Asares pagasts, Gārsenes pagasts, Bebrenes pagasts, Dvietes pagasts, Eglaines pagasts, Ilūkstes pilsēta un Pilskalnes pagasts.

Tāpat piedāvājums paredzēja, ka Sēlija novadu veidotu Prodes pagasts, Subates pilsēta, Šēderes pagasts, Daudzeses pagasts, Jaunjelgavas pagasts, Jaunjelgavas pilsēta, Seces pagasts, Sērenes pagasts, Staburaga pagasts, Sunākstes pagasts, Ābeļu pagasts un Dignājas pagasts.

Valaiņa priekšlikumā bija minēts, ka novadā ietilptu arī Dunavas pagasts, Kalna pagasts, Leimaņu pagasts, Rubenes pagasts, Zasas pagasts, Mazzalves pagasts, Neretas pagasts, Pilskalnes pagasts, Zalves pagasts, Salas pagasts, Sēlpils pagasts, Elkšņu pagasts un Rites pagasts.

Par šo un citiem priekšlikumiem vēl būs jālemj Saeimai.

Kā ziņots, administratīvi teritoriālā reforma paredz 42 pašvaldību veidošanu pašreizējo 119 pašvaldību vietā.

Atbalsta Daugavpils novada pārdēvēšanu par Augšdaugavas novadu

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija šodien atbalstīja ieceri pēc reformas jauno Daugavpils novadu pārdēvēt par Augšdaugavas novadu.

Šo priekšlikumu rosināja topošo Augšdaugavas novadu veidojošās pašvaldības.

Uz to, ka jau kādu laiku iepriekš bija piedāvāts priekšlikums par Augšdaugavas novada nosaukumu, komisijas sēdē norādīja Saeimas deputāte, bijusī Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska (ZZS).

Kā ziņots, administratīvi teritoriālās reforma paredz 42 pašvaldību veidošanu pašreizējo 119 pašvaldību vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu