Liepājā atvērs visus bērnudārzus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

No šodienas tiek atvērtas visas Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes un J. Čakstes Liepājas pilsētas 10.vidusskolas pirmsskolas sagatavošanas grupas, Liepājas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

No šodienas Liepājā visās pirmsskolas iestādēs darbu atsāks dežūrgrupas visu vecuma bērniem, bērnudārzos tiks nodrošināta obligātā pirmsskolas sagatavošana piecus un sešus gadus veciem bērniem.

Sadarbībā ar pedagogiem sagatavošanas grupu bērnu vecāki var izvēlēties arī turpmāk ļaut bērnam atrasties mājās un apgūt programmu attālināti. Šādā gadījumā vecākiem jāraksta iesniegums pirmsskolas izglītības iestādes vadītājai, apliecinot, ka vecāks uzņemas atbildību par iesaistīšanos mācību procesā, atgriezeniskās saites sniegšanu pedagogiem un patstāvīgu bērna sagatavošanu skolai, norāda Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde.

Arī turpmāk visās pirmsskolas izglītības iestādēs tiks nodrošināta pastiprināta sanitāro un higiēnas prasību ievērošana un īstenošana. Taču katra pirmsskolas izglītības iestāde papildus kopīgi noteiktajiem drošības pasākumiem ir tiesīga izstrādāt arī savu uzturēšanās kārtību.

Pieņemtais valdības lēmums paredz, ka turpmāk vecākiem nebūs jāraksta iesniegums, ar kuru līdz šim tika apliecināts, ka bērns nav bijis saskarē ar kādu personu, kas atradies ārzemēs vai ir bijis kontaktā ar Covid-19 kontaktpersonu, bet būs nepieciešama ģimenes ārsta izziņa par veselības stāvokli gadījumos, ja bērnam tiks novērotas jebkādas saslimšanas pazīmes.

Papildus līdz 20.maijam tiks veikta bērnu vecāku aptauja, lai noskaidrotu, kāds būs prognozējamais pirmsskolas izglītības apmeklējums vasaras periodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu