Pompeo ieradies Izraēlā uz sarunām par Rietumkrasta aneksiju (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo Foto: AFP/LETA

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo trešdien ieradies Izraēlā uz sarunām par reģiona drošību un Izraēlas plāniem anektēt okupēto Rietumkrasta palestīniešu teritoriju daļas.

Pompeo tiksies ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu, tomēr ne ar ASV vēstnieku Izraēlā Deividu Frīdmenu, kuram, kā pavēstīja vēstniecības preses sekretārs, esot "augšējo elpošanas ceļu viegli simptomi". Tiesa gan, vēstnieka Covid-19 testu rezultāts ir negatīvs.

ASV prezidenta Donalda Trampa šogad piedāvāts Tuvo Austrumu miera plāns, kurā nav ņemtas vērā pat palestīniešu minimālās prasības, ir izteikti labvēlīgs Izraēlai, paredzot, ka Izraēla varēs anektēt 30% okupēto Rietumkrasta teritoriju, palestīniešiem atvēlētā Rietumkrasta daļa būs sašķelta anklāvu arhipelāgā, bet galvaspilsētas loma atvēlēta Abudisai - ciematam uz austrumiem no Izraēlas anektētās Austrumjeruzalemes.

Palestīnieši un Eiropas Savienība ir nopēluši Trapa plānu, norādot, ka ar to faktiski tiek aizvērtas durvis Tuvo Austrumu konflikta divu valstu risinājumam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu