VM piešķirs 2,19 miljonus eiro papildu izdevumu segšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Veselības ministrijai (VM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tiks piešķirti 2 192 204 eiro, lai segtu papildu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu, trešdien vienojusies finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

No minētās summas 672 139 eiro paredzēti Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai tas segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar ambulatorajiem veselības pakalpojumiem 57 584 eiro apmērā, stacionārajiem veselības pakalpojumiem 57 676 eiro apmēra un laboratorisko izmeklējumu organizēšanu un veikšanu 556 879 eiro. 

Savukārt 91 984 eiro tiks piešķirti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, lai tas segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 analīžu paņemšanas mobilo punktu izveidi.

Tāpat NVD tiks novirzīti 1 428 081 eiro Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izdevumu segšanai, kas radušies saistībā ar reaģentu komplektu iegādi 1 168 912 eiro apmērā, video intubācijas komplekta iegādi 10 790 eiro apmērā, kā arī būvdarbiem, tai skaitā, ar pacientu plūsmas nodalīšanu un telpu pielāgošanu Covid-19 pacientu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu un Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnisko telpu remontu - 47 297 eiro apmērā.

Tāpat Austrumu slimnīcai tiks segti izdevumi 201 082 eiro apmērā, kas radušies saistībā ar Covid-19 pacientu asins paraugu paņemšanas, transportēšanas piederumu un ārstniecības preču iegādi. 

Pēc VM aprēķiniem, šie papildus izdevumi ir aprēķināti par martu, bet papildu izdevumi aprīlī tiks apkopoti maijā.

Par papildu līdzekļu piešķiršanu VM no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" gala lēmumu pieņems Ministru kabinets.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju Latvijā līdz 9.jūnijam ir izsludināta ārkārtējā situācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu