Šogad administratīvi sodīti četri deputāti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Urbanovičs
Jānis Urbanovičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Šogad administratīvi sodīti Saeimas deputāti Regīna Ločmele-Luņova (S), Artūrs Rubiks (S), Jānis Urbanovičs (S) un, soda piemērošanas brīdī vēl būdams deputāta amatā, arī pašreizējais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV), informē parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā.

Mandātu komisija šo informāciju saņēmusi no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra, kas aprīļa beigās nosūtījis komisijai informāciju par Sodu reģistra rīcībā esošajām ziņām.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības policija konstatējusi, ka Ločmele-Luņova 2019.gada 29.augustā nebija ievērojusi noteikto prasību saistībā transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētā, proti, tam nebija saņemta caurlaide. Par pārkāpumu piemērots naudas sods un lēmums šajā jautājumā stājās spēkā šogad februārī.

Par šādu pašu 2019.gada 25.augustā izdarītu pārkāpumu naudas sodu saņēmis Vitenbergs, kuram lēmums par sodu stājies spēkā janvārī. Kopš tā laika Vitenbergs ir kļuvis par ekonomikas ministru, deputāta mandātu noliekot uz ministra amata pildīšanas laiku.

Rubikam Valsts policija piemērojusi naudas sodu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā apdzīvotas vietas sākumā vai dzīvojamā zonā. Pārkāpums reģistrēts šogad 16.februārī.

Līdzīgi arī Urbanovičam Valsts policija piemērojusi naudas sodu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 41 kilometra stundā līdz 50 kilometriem stundā apdzīvotas vietas sākumā vai dzīvojamā zonā. Pārkāpums fiksēts 17.martā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu