Kariņš: daļai no aviopārvadājumu, tūrisma un ēdināšanās jomas vajadzēs pārkvalificēties (31)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks (no kreisās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks (no kreisās) un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 pandēmijas radītās krīzes un tās turpmākās ietekmes uz ekonomiku dēļ, visticamāk, pārkvalificēties vajadzēs daļai aviopārvadājumu, tūrisma un ēdināšanas jomā strādājošo,  pēc tikšanās ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Runājot par valsts plānu iziešanai no Covid-19 pandēmijas radītās krīzes, Kariņš atzina, ka daudzi no tiem strādājošajiem, kuri patlaban saņem dīkstāves pabalstu, ticamākais, neatgriezīsies savās darba vietās, tāpēc valsts palīdzēs šiem cilvēkiem pārkvalificēties.

Premjers norādīja, ka pēc krīzes darbaspēks būs nepieciešams, piemēram, informāciju un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā. Kariņa ieskatā, ja vismaz 1000 cilvēku no patlaban dīkstāvē esošajiem aptuveni 50 000 cilvēku pārkvalificētos, lai turpinātu darbu IKT jomā, tas nozarei būtu liels atspaids.

Aicināts nosaukt jomas, kurās darbaspēka pieprasījums vairs nesasniegs pirmskrīzes līmeni, Ministru prezidents atturējās sniegt detalizētu komentāru, jo patlaban "tā būtu zīlēšana". Vienlaikus Kariņš piebilda, ka darbaspēks iepriekšējā apjomā varētu nebūt nepieciešams aviopārvadājumu jomā, kā arī tūrisma un ēdināšanas nozarē.

"Tiem cilvēkiem, kuri līdz šim strādāja šajās nozarēs, valsts palīdzēs pārkvalificēties. Patlaban tiek izstrādāta attiecīga apmācību programma," informēja premjers.

Arī Latvijas Bankas prezidents atturējās vērtēt krīzes radītās sekas, jo Covid-19 pandēmijas radītā krīze ir salīdzinoši jauna - ierobežojumi valstī ir spēkā vien divus mēnešus. 

"Patlaban ir pāragri paust pilnvērtīgu analīzi par krīzes radītajām sekām. Tomēr arī šajā laikā aktuāli ir tie jautājumi, par kuriem runā jau sen, proti, iedzīvotāju prasmes, pielāgošanās darba tirgum un administratīvi teritoriālā reforma," piebilda Kazāks.

Kā ziņots, līdz 9.jūnijam Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija slimības Covid-19 izplatības ierobežošanai. Tostarp noteikti dažādi aizliegumi, kas skar ekonomiku, lai aizsargātu iedzīvotāju veselību. Valsts arī ieviesusi pasākumus uzņēmēju un strādājošo atbalstam.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu