Video. Preses konference pēc Ministru kabineta sēdes (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien vadīja ārkārtas Ministru kabineta sēdi. Pēc tās notiekošo preses konferenci arī varēsit skatīties TVNET tiešraidē. 

Ministru kabineta ārkārtas sēdes dienaskārtībā ietverts Ārlietu ministrijas sagatavotais ziņojums par Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Ārlietu ministriju saprašanās memorandu par ceļošanas ierobežojumu atcelšanu starp Latviju, Igauniju un Lietuvu autotransportam, dzelzceļa, gaisa un jūras transportam un sadarbību šajā jomā Covid-19 krīzes laikā.

Plānots arī izskatīt Finanšu ministrijas priekšlikumu, kas paredz dīkstāves pabalsta piešķiršanas nosacījumos precizēt eksporta definējumu, tādējādi ļaujot šim atbalstam kvalificēties plašākam pretendentu lokam.

Tāpat tiks lemts par Zemkopības ministrijas izstrādāto noteikumu projektu "Valsts atbalsts īstermiņa aizdevumiem lauksaimniecībai, lai mazinātu Covid-19 izplatības negatīvo ietekmi", kurā paredzēts īstermiņa aizdevumu līdz 2020.gada 31.decembrim piešķirt lauksaimniekiem kā "de minimis" atbalstu vai arī kā saskaņotu valsts atbalstu atbilstoši Eiropas Komisijas lēmumam, ja lauksaimniekam trīs pēdējos fiskālajos gados piešķirtā "de minimis" atbalsta kopējā summa ir sasniegusi 25 000 eiro.

Jau ziņots, ka līdz 9.jūnijam Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija slimības Covid-19 izplatības ierobežošanai. Tostarp noteikti dažādi aizliegumi, kas skar ekonomiku, lai aizsargātu iedzīvotāju veselību. Valsts arī ieviesusi pasākumus uzņēmēju un strādājošo atbalstam.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu