Itālija regulēs nelegālo migrantu darbu Covid-19 pandēmijas apstākļos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Itālijas valdība trešdien nolēma uz laiku regulēt nelegālo migrantu darbu lauksaimniecībā vai par mājkalpotājiem, lai kontrolētu darbavietu melno tirgu un nodrošinātu viņiem veselības aprūpi Covid-19 pandēmijas apstākļos.

"Mēs esam sasnieguši svarīgu rezultātu (..) cīņā pret noziedzību un izbeidzot darbavietu melno tirgu," preses konferencē sacīja premjerministrs Džuzepe Konte.

Strādājošajiem migrantiem tiks garantēts "adekvāts veselības aprūpes līmenis" "šīs īpašās veselības krīzes" apstākļos, teica Konte.

Itālijā katru vasaru uz augļu un dārzeņu novākšanu ierodas tūkstošiem strādnieku no Āfrikas, kā arī no Bulgārijas un Rumānijas. Viņi bieži saņem mazu atalgojumu par ilgām darba stundām un tiek izmitināti antisanitārās nometnēs. Daudzus no viņiem ekspluatē mafijas grupējumi.

Lai gūtu labumu no jaunā regulējuma, strādniekiem būs jāpierāda, ka viņiem ir darba pieredze lauksaimniecībā vai mājsaimniecībās.

Pieņemtais valdības dekrēts arī aicina veikt steidzamus pasākumus, lai garantētu šo strādnieku mitekļu drošību un tīrību.

Vairākas nevalstiskās organizācijas, tostarp "Oxfam Italy" un baznīcas organizācijas, un politiskās partijas nosauca šo lēmumu par ''svarīgu pirmo soli (..) ceļā uz simtiem tūkstošu [Itālijā] klātesošo ārzemnieku tiesību atzīšanu un viņu cieņas aizsardzību".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu