Volkswagen atkal daļēji apturēs ražošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" pieprasījuma krituma dēļ atkal apturēs daļu konveijeru, kas pēc koronavīrusa izplatības ierobežošanai paredzēto pasākumu mīkstināšanas tikai nesen atsāka darbu, liecina uzņēmuma iekšējais ziņojums.

Grupas Volfsburgas rūpnīcā divu montāžas līniju darbība šomēnes tiks pilnībā apturēta, bet vienā līnijā uz četrām dienām tiks samazinātas darba stundas, teikts ziņojumā.

Ražošanas apturēšana galvenokārt ietekmēs "Golf" un "Tiguan" modeļus.

"Volkswagen" tikai aprīļa beigās atjaunoja ražošanu, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ uz vairākām nedēļām bija apturēta. Kā ziņots iepriekš, "Volkswagen" galvenā rūpnīca Volfsburgā, kas vienlaikus ir arī lielākā auto ražotne Eiropā, darbu atsāka 27.aprīļa rītā. Sākotnēji tā darbojās ar 10 - 15 procentu kapacitāti, taču to laika gaitā bija plānots kāpināt līdz 40%.

Kādā iekšējā sarunā, uz ko atsaucas "The Financial Times", viens no "Volkswagen" menedžeriem, Arne Maisvinkels, sacījis, ka

"uzņēmumam nācies pielāgot ražošanu gaidāmajām svārstībām tirgū, taču kompānijai ir nepieciešamā elastība, lai adaptētu ražošanu pašreizējai situācijai atkal un atkal".  

Jaunais plāns paredzēts, lai pielāgotu ražošanu gaidāmajām svārstībām tirgū, skaidro uzņēmums. Ar pandēmijas izplatības ierobežošanu saistītie pasākumi martā un aprīlī izraisījuši rekordstrauju lejupslīdi Eiropas automobiļu tirgū.

Tiem, kas Baltija jau ir pasūtījuši sev jaunas "Volkswagen" automašīnas, satraukumam nav pamata. Kā TVNET norāda "Volkswagen" sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijas valstīs Aleksandra Kostjukoviča, automašīnas tiks saražotas un piegādātas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu