Ferrari F-1 inženieri palīdz izveidot lētu un efektīvu plaušu ventilatoru (3)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Ferrari plaušu ventilēšanas iekārta F15
Ferrari plaušu ventilēšanas iekārta F15 Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) vienība "Ferrari" trešdien paziņoja, ka tā sniegusi palīdzīgu roku, lai izstrādātu lētāku un vieglāk lietojamu plaušu ventilēšanas ierīci, kas palīdzēs cīņā ar Covid-19.

Projekts, kura veiksmīgas norises galarezultātā izdevies radīt lētāku un pieejamāku ierīci, nosaukts par "F15". Tajā līdzdarbojās "Ferrari" inženieri un Itālijas Institūta darbinieki.

"Darbu pie projekta sākām 21.martā, bet 25.aprīlī jau prezentējām pirmo prototipu," teica "Ferrari" komandas inovāciju vadītājs Korado Onrato.

Jaunā aparatūra piemērota slimniekiem ar vidējiem koronavīrusa radītiem simptomiem. Nesen izstrādātais ventilators esot drošāks, daudzveidīgāks un vieglāk lietojams nekā līdz šim pieejamās ierīces.

Tikmēr "Ferrari" Šasiju departamenta vadītājs Simone Resta norādīja, ka komanda jau saņēmusi zaļo gaismu no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA), lai projekta laikā drīkstētu veikt simulācijas, 3D modelēšanu un šasiju dizaina izstrādi.

Foto: AFP/SCANPIX

F-1 iepriekš vairākkārt pagarināja attīstības darbu liegumu, kas paredz, ka vienības šajā periodā nedrīkst strādāt pie savu bolīdu uzlabošanas un sagatavošanas. 

"Vēlējāmies piedalīties cīņā ar Covid-19," skaidroja "Ferrari" vadītājs Matija Binoto. "Projekts bija patiesi aizraujošs, kā arī sniedza gandarījuma sajūtu ikvienam, kurš tajā piedalījās."

Jaunā ventilatora izstrādē tiek lietoti viegli pieejami un pārstrādājami materiāli, tā izmaksas ir zemākas par šobrīd pieejamām plaušu ventilēšanas ierīcēm.

Līdzīgu soli spērusi arī Lielbritānijas komanda "McLaren", kas jau izstrādājusi divus prototipus, kuri šobrīd tiek testēti.

F-1 sezonas pirmās desmit sacīkstes ir atceltas pavisam vai pārceltas, bet čempionāta sākums iecerēts jūlija sākumā Austrijā, kur notiktu posmi divas nedēļas pēc kārtas. F-1 cer aizvadīt 15-18 posmus, bet pirmie no tiem notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu