Tiešraides arhīvs: E-BaTCC League of Legends Champions 2.posms

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: J. Kalvāns

Latvijas ātrākie autošosejas braucēji Valters Zviedris un Uldis Timaks ceturtdien piedalījās virtuālā autosporta sacensībās, kurās startē tikai īsti Legends automašīnu sacīkšu braucēji no visas pasaules. 14. maijā norisinājās šo sacensību otrais posms Ahvenisto trasē Somijā, un tām tiešraidē varēja sekot līdzi tepat TVNET.

Pirmajā “E-BaTCC League of Legends Champions” posmā, kas norisinājās Biķernieku trasē, Valters Zviedris ieņēma 5. vietu. Pirmās divas vietas ieņēma somu sportisti Anders Antell un Markku Yliaho, bet trešais bija beļģu braucējs Julien Schein.

Ceturtdien uz starta stājā 28 sportisti no 10 pasaules valstīm. Cīņā par virtuālo sacīkšu godu iesaistījās Zviedrijas, Somijas, Īrijas, Gruzijas, Latvijas, ASV, Dānijas čempionātu uzvarētāji.

Lai arī sacensības notiek virtuālajā vidē, braucēju vēlme uzvarēt savus tiešos konkurentus ir milzīga. Turklāt katram sportistam ir izveidots tieši tāds pats automašīnas dizains, kāds tas arī īstās sacīkšu trasēs. Līdz ar to augstāka vieta dod papildu publicitāti arī sportistu atbalstītājiem.

Foto: J. Kalvāns

Legends automašīnas, ar ko trasē dosies braucēji, ir 30. gadu Ford automobiļu Ford replikas. Tās darbina 1300 ccm Yamaha motociklu dzinējs ar 140 ZS jaudu, tās aprīkotas ar 5 pakāpju motociklu ātrumkārbu. Līdz 100 km/h auto ieskrienas 4 sekundēs, ko nodrošina Legends automašīnu zemais svars – 590 kg kopā ar braucēju. Katru gadu Biķernieku trasē vietējiem līdzjutējiem ir iespēja izbaudīt Legends automašīnu sacensības kādā no Baltic Touring Car Championship sacensību posmiem.

Foto: J. Kalvāns

Sacensības veido divi 15 minūšu braucieni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu